IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka
hm sm mogla nove slikce dat so se tiste zbrisale... upam da je vredu če ne bom pa spremenila
tinncyka, seznam je čisto ok, meni je prav všeč
IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka
Nebi rada da me katera narobe razume, samo mogoče bi bilo pa vseeno dobro da si to zadevo malo preberete:
http://www.ringaraja.net/forum/Stop_laznim_samohranilcem%21/m_4619804/tm.htm
Jaz nimam nič proti nikomer, ker verjamem da si vsak porihta življenje tako, kot pač najbolje lahko.
Jaz (še)nisem poročena pa tudi samohranilka nisem (nikoli bila), predvsem zato ne, ker ima moj svoje podjetje in se nama ni splačalo.
Ja sem danes videla tiskano verzijo. Hm, kaj naj rečem... Ni nama lahko. Jaz sem vse doštudirala v roku, zaključila študij v 5ih letih in jeseni diplomirala. Vmes sem prejemala Zoisovo štipendijo in družinsko pokojnino in sem bila od zaključka srednje šole povsem finančno neodvisna od staršev. Vsake počitnice in ob koncih tedna sem vseh 5 let delala preko študenta. Zdaj sem vpisla zaporeden študij za status. Pazila sem, da sem se vpisala na program z veliko mesti, da nisem komu odžrla mesta, čeprav tukaj na zaporednem res ni neke gužve. Od dohodkov mi je ostala samo še pokojnina, zois in štud. delo več ne prideta v poštev. Fant je zdaj dobro leto zaposlen v firmi, pogodbo mu podaljšujejo na pol leta. Plača je pa delovni dobi primerna. Ne gre nama za tistih 10% pri otroškem dodatku, za vrtec ali ne vem za kaj še, zaradi naju lahko vse tisto obdržijo. Bistvena nama je moja pokojnina, ki jo zaradi fanta izgubim, samo njegova plača pa ne bo dovolj, ker je začetniška. Če bi bila situacija za mlade družine v Slo vsaj malenkost bolj prijazna, bi z veseljem ubrala drugo pot. Ni mi lepo in nisem ponosna na to, kar sva si izbrala, samo drugače enostavno ne vidim možnosti. Če bi čakala na optimalno obdobje za otroka, bi lahko čakala v nedogled, s tem da mi je gin. pred zanositvijo rekla, da verjetno ne bo šlo tako lahko in da naj raje poskusim zdaj, ko sem še mlada. Da nimam kaj odlašat. Konec koncev - dokler se denar zapravlja za take idiotizme, kot so nesmiselni referendumi, steklena dvigala za 2 nadstropji, plastične rože na fasadi nove pediatrije (45.000€!!!!) ipd., je to res smešno.