nekaj me zanima.....cepljenje proti klopom...ali ste cepile svoje male škratke ali ne?? mogoče poznate kakšne stranske učinke cepiva?? tiste, ki jih niste cepile, kaj uporabljate za zaščito??
no, si pa našla aktualno temo

danes sem po moje po treh letih (vsaj) prispevala tekstič na eno drugo neseptembrsko nitko. je pri otrocih ravno govora o klopnem.
no, če se ti ne da vsega brat, jst sem napisala tole:
mi 4 smo vsi cepljeni. precej hodimo po naravi in kar naprej pobiram klope z nas. plus kolegica dela v oš in so meli par let nazaj en primer klopnega meningitisa in si otrok ni nikoli zares opomogel. me je spodbudilo k brskanju po netu in po kakem dnevu branja sem nas vse naročila na cepljenje.
pri nas se je ravno zaradi poznega začetka kar zapletlo, ker je mela taprva med prvo in drugo rundo dvakrat klopa. in vsakič smo cepljenje prestavili za dva tedna po najdbi. tko da smo jedva ujeli časovnico. sicer pa to ni zraslo (le) na pediatrijinem zelniku, ampak so nama tako naročili tudi na zavodu za zdravstveno varstvo, kjer sva se cepila odrasla.
je pa tamala ravno par tednov nazaj dobila tretjo dozo temeljito prehlajena. pediatrinja je rekla da je to ok, jaz pa nisem mela kaj dosti izbire, ker je bilo leto od drugega cepljenja že skoraj naokoli. stranskih učinkov ni bilo.