IZVIRNO SPOROČILO: vekybel
jessy ja zdej sem še enkrat prebrala da ti niso uspeli narest zaradi popadkov, a veš vseeno kako to gre?
Pri meni je do prekinitve poskusa obračanja potekalo takole:
G mi je rekel, dase vidiva v porodnišnici (on dela tudi v Postojnski porodnišnici) zjutraj ob 8h na tešče. Moj me je pripeljal in šel domov, mene pa so sprejeli v eno sobo na porodnem oddelku, ki je namenjena za porod v vodi. Tam sem se ulegla in so me priključili na CTG, čez nekaj časa pride sestra in mi namesti metuljčka v žilo, da mi bo pred začetkom lahko dala eno stvar, ki sprošča mišice. Potem sem tam ležala skoraj 1 uro, nakar prideta moj G in Merlo, ter gledata CTG in vidita, da mi riše popadke. Sama sem jih sicer tudi čutila, ampak nisem vedela, da je to to. Nakar naredita še UZ, pa ugotavljata, da je že najbrž prenizko, da ga ne uspeta dvigniti iz kanala. Merlo je sicer že kar želel nekaj poskušati, pa moj G ni dovolil zaradi popadkov. Tako smo v tistem trenutku prekinili. Ko so mi vzeli metuljčka, sem poklicala, da me pride iskat in sem šla domov.
Po moje sem vse doživela, le samega obračanja ne. Ne vme, kako izgleda in sem tudi vesela, da mi tega ni bilo treba dati skozi. Ene pravijo, da je neprijetno in boleče, druge pravijo, da je čisto ok. Verjetno spet tako kot porodne zgodbe.
Vem, da če bi mi obrat delali, da bi morala še nekaj časa ostati na opazovanju, saj se rad začne porod, zato ga pa delajo šele v 36. tednu.