IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: aknela1
... pa vprašaj kakšne odrasle edince, če bi imeli kakšnega brata ali sestro - vsi po vrsti ti bodo pritrdili.
Se strinjam, ampak ne posploševat ... tisti, ki imajo brate in sestre bi pa po večini bili raje edinci. Vedno je tako. Želiš si tisto, česar nimaš ali ne moreš imet.
Ne gre zato. v veliki meri je odvisno od staršev. Če si starši pri večih otrocih izberejo enega, ki mu je ljubši, imajo velike možnosti, da se ti otroci ne bodo razumeli in bili celi život med seboj pokregani ali imeli min. odnose.
Seveda so izjeme in so otroci sami videli zmoto staršev in so zato med seboj v dobrih odnosih.
Če pa starši vodijo družino kot eno skupnost, brez privilegiranih otrok, da se trudijo držat ravnovesje med vsemi, potem imajo veliko možnost, da se bodo razumeli tudi kasneje. Če starši ne učimo otrok kaj pomeni imeti brtaca ali setrico, ne moremo pričakovati nekega pozitivnega odnosa med njimi.
Mene naša pupa kar nepraj sprašuje, kdaj bo dobila bratca ali sestrco, pa sem ji rekla, da ko bo v šoli....upam, da se nam bo uspelo opogumit do takrat...vem kako je men bilo hudo ko dolgo nisem dobila sestre, ko pa sem jo, sem bila presrečna.