22.04.2011, 14:52
5175
Ne vem, kakšno tradicijo imajo a Švedskem in iz česa izhaja, da imajo vsi po dve imeni (tako je tudi v Franciji in še marsikje). Pri nas pa je zadnje čase blazno moderno dajati dve imeni. Nimam nič proti, ampak je to v modi, se zdaj številčno povečujejo taka imena in ja, sem mnenja, da je to modna muha in nima nobenega globjega pomena.
Lahko mi pa razložiš, zakaj je potrebno (napisala sem, da ta dejanja smatram za nepotrebna) dvojno poimenovanje.
Glej, če nekdo napiše, veš, to pa ni samo v muslimanskih državah, v ZDA vse rutinsko obrežejo, to rezumem, kogt propaganda, da to je pa ja fajn, če tam vse obrežejo - čeprav ni tako, da bi kar sistematično vsakega fantka obrezali.
Ne. Še marsičesa drugega doma ne počnemo. Modan muha je vse, kar se razpase kar tako, brez kakšne podlage. POnavadi zaradi propagande - take ali drugačne. Odkrite ali prikrite.
A ti res ni jasno, ali kaj? Če prvega ne bi obrezali, bi lahko utrpel veliko hujše posledice. In otroka, ki mu kožico odrežejo iz medicinskih vzrokov ne pohabijo, ampak mu omogočijo lažje in bolj zdravo funkcioniranje penisa.
Če nekomu odrežejo roko, ker se mu je razraščal maligni tumor bi tudi rekla, da ga pohabijo? Če bi se pa nekdo spomnil kar tako, da bi bilo pa bolje biti brez roke in bi si zdravo odrezal - to bi bilo pa očitno pohabljanje.
Ne morem verjeti, da ti je to potrebno sploh potrebno razlagat.

.
. Vsekakor gre v obeh primerih za spremembo, ki jo v prvem primeru lahko opravičimo na podlagi cost-benefit analize (joj, izrazi, ampak to mi trenutno pade na pamet). Če je temu tako tudi pri verskih razlogih - najbrž lahko tudi, če npr. pod to štejemo ne/sprejetost v družbo enakih,...
). potem tukaj ne vidim nobene potrebe za tem poimenovanjem. ker če (kakor sama daješ primer) nekemu človeku odrežeš roko in je to zaradi raka ali pa iz "estetskih" vzrokov, bosta OBA v vsakem primeru imela omejeno uporabno organa (aka roke) ali celo sploh ne. pri obrezanju kožice pa temu ni tako - penisa nič ne omejiš s tem, ni res?
babji...