Pozdravljene!
Pri nas se trenutno borimo z virusi - najprej hčerka, zdaj jaz in samo upam, da se Filip izogne - tako da spet kronično primanjkuje časa.
Ste imele kar zanimive debate kolikor sem uspela preleteti
. Glede prehrane in spanja dojenčkov in otrok se v največji meri podpišem kar pod Dolenjko. Tudi pri nas sta oba do 20-ih v postelji, Filip praviloma spi že kmalu po 19.uri. Je pa res, da ima starejša zadnje čase težave s spanjem, ampak to ne paše na to temo
. Noč pa Filip dokončno zaključi praviloma med 7. in 8. uro.
Večina vas je zelo pohitela z GH, mi pa se še kar samo dojimo. Tudi čaja načeloma ne pije, ker čim naredi požirek dva takoj vse bruhne ven. Edino kar dobi so kapljice Oleovit D3 s prekuhano vodo na žlički. Pa še to le malokrat ostane v želodčku. Upam, da se bova lahko izključno dojila do 6-ih mesecev. Mogoče bova edino s kakšno riževo kašico začela tam pri cca. 5,5 mesecih, če bo pol kaj manj polival. S strogim dojenjem vztrajam tudi zato, ker je velika verjetnost da je ali še bo razvil kakšno alergijo.
JaLuca tudi sama sem na strogi dieti brez mleka in jajc, saj je imel Filip kar naprej krvave nitke v blatu, testi pa so pokazali, da je kri prisotna tudi,ko ni vidna s prostim očesom. Popolnoma enako je bilo pri prvorojenki, ki je imela kasneje potrjeno alergijo na KM (ravno 10 dni nazaj je uspešno prestala provokacijo s KM na pediatrični kar pomeni, da je alergija pri njej izzvenela - toliko v tolažbo). Večinoma so ti punce že svetovale, če pa boš rabila še kakšen nasvet glede hrane me lahko vprašaš. Imam nekje tudi shranjena navodila s PK z nekaj recepti, ki ti jih lahko pošljem po e-mailu če želiš.
Odkar sem na dieti Filip tudi precej bolj mirno spi. Najbolj se razlika opazi čez dan, saj spi tudi po 1 uro ali celo 1,5 ure v kosu, prej pa si moral dobesedno stati ob košku, saj se je kar naprej prebujal in odspal max pol urce. Ponoči spi po 3, 4 ure v kosu, če je dobra noč, če je slaba pa se zna zbujati tudi vsako uro ali dve. Vseeno je veliko bolje kot je že bilo.
Toliko zaenkrat od mene. Lepo nedeljo še naprej!