IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika
Sem obljubila da se javima po posvetovalnici...no včeraj sva bila... padel je tdi pikec, mali ni niti pisnil, celo nasmejal se je
Imava 7990 in 68 , čeprav...je neka praktikantka merila, se mi zdi da je večji...ma ni panike itak da ne
Gh, mi je malo pokomentrirala, kake spremembe v dveh letih jao... pa na kontrolo greva v gastro zaradi refluksa.... imava pa jutri kontrolo v COMRu... in bomo videli, koliko sva natelovadila... no, naša pediatrinja naju ni nič glede sedenja kregala, luka že sedi, kljub vsem težavam in da naj še ne bi... no, mogoče naju jutri pokregajo, bomo videli, jaz ga štošat ne morem
čestitke k pregledu!! in k pikecu z nasmeškom!!
kar se tiče sedenja so zgleda mnenja različna.. ker ko sva mi2 bila pred kratkim v posvetovalnici je tema sedenje padla že pri sestrah zunaj - če že sedi,ko ga obložim z blazinami.. pri pediatrinji pa sva pregled tud opravila v sedečem položaju in še celo pohvalila ga je kako je aktiven ( pokazal je namreč cel program - obrat iz hrbta na trebuh in nazaj, namesti na rit pa se je kr na noge postavil in sva se jajčkala nekaj časa,da bi sedel..) niti besede o tem, kaj naj ne bi..
še vedno je moje mnenje,da je treba otroka poslušat - sami pokažejo kaj in kako..
baje, da je sedenje predpogoj za plazenje! .. hčera nikoli ni plazila,sedela komaj pri 8 mesecih, se je pa že veselo dvigovala v posteljici pri 7mesecih, pri 8 pa prehodila celo stanovanje in se držala za vse kar je dosegla - od tod takrat zamazan rob v njeni višini po stenah. shodila pri 10. pri 6 se je veselo poganjala s hojico.. ( tudi tukaj so padci bolj na račun staršev in nezavarovanih pragov,vrat.. ker hojica se sama od sebe ne prevrže - je na 6 kolescih in zelo stabilna. zato jo tud zdaj uporabljam in Luka je navdušen! )
sicer pa - vsak po svoje kar je tudi prav.
prilezla sva na en cel obrok GH in pol ( delava na dveh) jeva kot se mu zdi od 6 do 8x v 24h. Za ponoči sva se dogovorila za 1 obrok in ta ne pred 3.30..čeprav...jaz bi spet spaaaaaaala čelo noč!! ostali obroki pa so več al manj ob enakih urah. že tretji teden si delam tabelo, da vidim kak ritem ima to naše dete.. smo imeli vmes en hud teden - predvsem pri spanju... no, pa tud rekord pri hrani sva potolkla - 9x!! je pa po tabeli pasalo v teden zagona rasti.. tako,da se stanje normalizira in ritem umirja..
nič..letim cote "po" balkonu pobrat - piha 100/h!!
gospa
veky -

!!
aner - wellcome!!
nosečka24 - čestitke za zobek!