IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981
PUNCE, KI STE SE PRED KRATKIM POROČILE RABIM POMOČ!!!!!!
Imam totalno banalna vprašanja.....kdaj so vam poročne priče prinesle darila, na dan poroke ali prej?
Kaj pa funkcija nevestine priče na matičnem uradu in v cerkvi (mislim, da se moram nekje podpisat,..... je še kaj drugega???????)
Čez dva tedna sem namreč poročna priča in se z mojo "nevesto" sploh ne vidim in slišim, ker je polno zaposlena z pripravami, tako da sploh ne vem ali so v cerkvi kakšne priprave pri katerih moram biti prisotna (ona pravi da ne
).
????????????????????????????????????????
Sem sicer poročena že skoraj eno leto, sem pa bila priča v začetku maja, sem pa kar dost v porokah, moj se s tem prav ukvarja, jaz pa tudi v prostem času na nek način.
Za darilo je čisto po želji, ni nekih pravil, tako da kakor želiš.... Nama je priča kupila dormeo, je seveda prinesla že prej. če boš dala denar pa lahko tudi na dan poroke.
Funcija - ja tam se dejansko samo podpišeš, je pa v bistvu tvoja glavna "funkcija" pomoč nevesti... Pomagaš pri oblačenju, držiš šopek, ko sprejema čestitke in darila poskrbiš, da darila nekam spraviš, da nima nevesta polnih rok, itd.
V cerkvi je neka kratka "generalka" (vsaj pri nas, mogoče tud odvisno od župnika? ), lahko si zraven ni pa nujno.... z župnikom se gre sam na kratko čez obred....