IZVIRNO SPOROČILO: blanči
Za likat imam goro perila - pa ne vem kako naj se zraven spravim. Ima katera kakšno idejo?
Kakšne številke začetnih cunjic imate pripravljene za
, 50 ali 56? Ali boste imele plenice 1 ali takoj 2?
likanje...počakaj na nedeljo in na ohladitve

. Če imaš pa klimo, pa jo prižgi in si lik.desko postavi pod njo. Vsaj jaz tako delam. Likam pa obvezno proti večeru, ko že pade za kakšno stopinjo, čeprav se mi zdi da danes sploh ne bo.
št. cunjic...imam 56. In nekaj, ampak res zelo zelo malo, 50 (kar sem dobila sposojenega). Nikol ne veš kako velik bo tvoj otrok. Lahko da mu bo 50 že na začetku premajhno. Če ne pa mal zavihaš 56-ko in je. Itak rastejo kot konoplje.
št. plenic...po nasvetu mamic bom imela vsaj za začetek od 2-5 kg za novorojenčka, ampak baje se splača samo toliko, dokler je popek še svež, da lažje zavihaš pri popku. Potem pa od 3-6kg.
široko povijanje...samo če bo potrebno, glede na izvid kolkov. Imam pa še nekaj povijalnih plenic, ker ko sem rodila Aneja Lj. porodnišnica še ni imela uZ kolkov in smo mogli široko povijat.
poročni list za v P....kok je že napisala benika - zaradi vpisa očeta v rojstni list otroka. če ga imaš s sabo V P, dobiš namreč rojstni list prej. Drugi dan bivanja v P te namreč v sobi obišče matičarka, kjer ti popiše otrokovo ime in priimek in starše.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 22.7.2010 13:46:30 >
(T. Pavček)