porodniška: jaz ne vem točno kdaj bom dobila papirje, ker imam pregled v 29.tednu, papirje dajejo pa v 30. oz. 31.tednu; in če imam preglede na 4 tedne... moram poklicati, da se dogovorim če lahko to že kar na naslednjem pregledu uredimo.
Jaz imam vse papirje za porodniško že doma, vključno s potrdilom od G. Dobila sem ga pa v petek na pregledu, ko sem ravno vstopila v 28. teden. Tako da grem papirje urejat lepo po 15. juliju ko pridemo z dopusta

Tudi s pripravami za dojenčico bomo pričeli šele takrat. Sicer imam večino stvari doma še od starejših dveh, oblekice mi bo posodila kolegica, dokupit bo potrebno le še kozmetiko in kakšne drobnarije.
V petek gresta najina fantka za 1 teden v toplice z mojima staršema in babico, midva bova pa teden izkoristila za beljenje stanovanja in, upam, za preurejanje dnevne sdobe. Imava naročen nov dnevni regal in močno upam, da kmalu pride, da je potem to za nami.
Spanje- spim bp na obeh bokih, na hrbtu pa ne, ker me začne dušit.
Vreme- mene vročina ubija in sem prav hvaležna nekomu tam gor, da je malce spustil temperature zraka. Tudi otroček je bil te vročinske dni čez dan čisto miren. Ma ni pobrcala 2x v celem dnevu. Zvečer, ko se je malce ohlčadilo, pa je imela tudi ona svoj žur po trebuščku.
Moški in nosečnost- moški so že po naravi taki, da ne marajo izražati čustev. Pri mojem to zgleda takole...v 1

je šel z mano na potrditveni UZ in na morfologijo. Po trebuščku me je pobožal le občasno, ni se želel pogovarjati o imenih, ni želel izvedeti za spol. Ampak OK, naj mu bo.
V 2

ni bil niti enkrat z mano na UZ, za spol mu ni bilo niti mar, trebuščka ni božal (no ja, le občasno), otročku ni pel in ni mu govoril, ime pa je izbral sine
Sedaj, v 3

ni bil niti 1x z mano na UZ, trebuha ne boža, noče poslušati bitje srčka...Ampak tak pač je. Njega sama nosečnost ne fascinira. Ko pa je otrok rojen, pa se prelevi iz enega neobčutljivega bitja v skrbnega očeta in moža, ki razdaja sebe za blagor svoje družine. Najbrž nobena izmed vas ni brala moje zgodbe ob in po rojstvu Jakoba. Jaz sem takrat zapadla v hudo poporodno depresijo in če ne bi bilo trakrat mojega moža, dvomim, da bi jaz danes pisala te vrstice.