IZVIRNO SPOROČILO: nushka
Povejte mi, punce, imam sploh kakšno izbiro oziroma ali moje mnenje sploh šteje?
Mi je kar žal, da sem sploh šla na testiranje za glukozo, ampak ali ima nosečnica sploh kakšno izbiro?
lej, lahko bi odklonila testiranje, lahko si nehaš merit in pač ne hodiš na kontrole. nič ni nujno. je pa fajn to vedet, ker bo in zate in za otroka lažje, če se ne bo preveč redil. ker diabetes vpliva na otroka tako, da preveč raste, se preveč redi, porod je posledično težji in veliko več možnosti je za komplikacije.
te kapiram, da si paf in mogoče na momente celo panična, je bilo v prve z mano isto. ampak je bolje za otroka in tudi za mamo, če se držiš diete.
kak poskok čez 6,6 ne škodi, ne sme pa jih biti preveč. in tudi to, da ti zdaj tako uspeva imeti nizek cuker po običajni hrani, ne pomeni, da bo telo isto reagiralo čez en mesec ali dva. ker vedno večji ko je otrok, vedno bolj njegova presnova tudi moti tvojo, ker vedno bolj samostojen postaja v svojih telesnih funkcijah. in vedno težje je imeti cuker v mejah. ni nemogoče, jaz v prve nisem imela problemov, pa upam, da se zdaj spet izognem inzulinu.
pa tudi kak sok ti ne bo škodil, prav tako ne temna čokolada ali sladoled (v zmernih količinah).
sem en dan zasledila nekaj o diabetesu, bom poiskala link.
benika, se strinjam s tvojimi današnjimi posti

tudi s tistim, da je bilo vprašanje o pričakovanju na pregledih namenjeno normalnim nosečnostim in ne problematičnim. tako da
katrinka, ti kar jamraj, ne vsega takoj osebno vzet. pa jaz bi bila ful jezna na svojo G, če bi bila na tvojem mestu