IZVIRNO SPOROČILO: gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: *miška*
Sem prebrala za streptokoko in mislim, da se glede na vse argumente zdaj tudi jaz ne bom odločila za test. Če bi bilo to 15 eur, kakor je pri nekaterih bi še šla, samo 50 eur pa je kar veliko in če še ni sigurno oz. je zelo majhna možnost ?!
Pri nas stane 25evr... Sicer vsaka zase ve, ampak tud če je drugje 50evr, se men ne zdi to nek denar, da ne bi obvarovala otroka.... Sicer je res malo možnosti, da ima otrok trajne posledice, ampak so in ne vem zakaj bi tvegala. Glede na to kolk nepotrebnih stvari smo oz. še bomo kupile za svoje otroke, je to res drobiž. Lahk pa mal poguglate kakšne so lahko posledice na otroku, če se okuži....
če se lahko vključim v debato streptokoka.... Pa upam, da me ne boste napadle
V ožjem krogu prijateljev imava družinico, ki imajo 2,5 leti staro punčko. No mamica je bla med nosečnostjo hospitalizirana zaradi nizke posteljice in kratkega MV. Tudi odpirat se je začela zelo zgodaj in rodila s 33t5d. Punčka je bila ob rostvu težka 2.700g in velika 48cm (HB da je imela sladkorno). No in zakaj vse to razlagam? Ker je 4 dni po rojstvu bilo ugotovljeno, da se je med porodom okužila s streptokokom in zapleti so sledili.... Sepsa, možganske krvavitve, vročinski krči, podhladitve,... ni da ni... 3 dni se ni vedelo če bo ali ne bo. Če ne bi mamica imela sladkorne in se deklica ne bi rodila s takšno porodno težo, po vsej verjetnosti ne bi preživela. No danes je stara 2.5leti z diagnozo cereralne paralize visoke stopnje in slepoto.
Zakaj to razlagam? Ker je bila punčka stara pol leta, ko sem jaz prvič zanosila in donosila brez da bi se testirala. Tudi tokrat se ne bom. Sem pa p testiranju govorila tako s prijateljico, kot tudi z ginekologinjo. Meni je ginekologinja razložila, da je dolžnost ginekologov, da ob najmanjšem sumu na to bakterijo, ki povzroča težave že v nosečnosti, odredi testiranje, ki je za nosečnico brezplačno. Jaz moji G zaupam in verjamem, da bi me dala testirat, če bi za streptokok obstajal kakeršen koli sum.
In ja... Napaka pri prijateljici je bila na strani ginekologov v LJ porodnišnici, ker je niso testirali. Ampak ko je zadeva enkrat takšna kakršna je v tem primeru, krivca ne iščeš, ampak se posvetiš in 100% pozornost nameniš temu, da otroku pomagaš po najboljših močeh.
Sicer pa dober večer