Čer,
naj se vam pridružim še jaz
.
PDP 18.2. z enim/eno februarko, doma imam aprilčka 08, 34 let, okolica Lj, morfologija 29.9.
Za mano so že prvi pregledi, tudi prve skrbi
, ki pa so, kot kaže, bile brez potrebe. NS me je v kombinaciji z DHT (tudi EMŠO je imal malo zraven) namreč uvrstila med nosečke s povečanim tveganjem, zato sem imela prejšnji teden amniocentezo, rezultati bodo znani čez dobre 3 tedne, hitri samoplačniški (kako pa drugače) test pa je ovrgel možnost trisomije na 3 kromosomih, kjer se najpogosteje ponavlja. Tako da sedaj malo lažje živim in spim
Slabosti me tudi tokrat niso doletele, nosečniških tegob (razen zgoraj napisanih skrbi) nimam. Morfologija me čaka 29.9. kmalu za njo pa tudi cukr test na polikliniki (ki ni noben bavbav, cukica). S kilami sem trenutno na +0 ampak na veliko preveč podlage od prej
.
V prvi nosečnosti so mi v 24 tednu odkrili gestacijski diabetes, ob dieti mi je uspelo zvozit do konca, bi pa nasvet o zdravem prehranjevanju koristil vsaki srečki
. Bistvo diete ob sladkorni je namreč v doziranju živil z nizkim GI (glikemičnim indeksom), tako da je dieta zgolj na prvi pogled morda podobna Montiju, saj se pri njem kolikor se le da izogibaš OH, pri sladkorni pa jih je v nosečnosti določeno količino treba pojest, seveda tiste ta počasne, in ne vse naenkrat. Zato se zdi, da je treba non stop nekaj jest...Tako da se izdelke iz bele moke nadomešča s polnozrnato, bel riž z neprečiščenim, sladkor s fruktozo, sadje z visokim GI tisto z nizkim.... Pač, treba je malo prebrat deklaracije in poizkušat. V prvi
je meni najbolj škodoval kruh, ne glede na to, iz kakšne moke je bil... Je pa sladkorna bila samo v nosečnosti, minila je po porodu, s sinom je vse OK. Le plod lahko v
raste nekoliko hitreje, kar je potrebno upoštevat pri porodu, ampak o tem kdaj drugič.
Vidim, da debatirate o pleničkah, vse ki imate pomisleke glede menjave pokakanih pleničk... mislim, da je še vedno lažje zaviti pokakano pleničko in jo vreči v smeti, kot pa strgati z nje kakec in upati, da bo šlo v pralnem med drugimi cunjami vse do čistega dol. Že pri pranju robov bodijev, na katere je kaj malega ušlo, smo preizkusili miljavžent odstranjevalcev madežev, pa še vedno najbolj učinkuje, če madeža sploh ne dobiš gor na cunje.
No, pač moje mnenje, glede plenic naj se odloči vsaka sama.
Toliko od mene za prvo javljanje med februarkami (berem vas že od začetka
), če pa katero še kaj zanima, naj pa le vpraša...