lil_ in petrap: Glede dvojčkov sem se sama tudi malo pozanimala, ker mi ni blo nič jasno Sicer nisem strokovnjak, tako da povem tole bolj tako, po domače, kot so povedali meni
... je res, da če imata skupno posteljico (->mo-bi), je bolj rizično (še bolj pa če bi imela tud skupno ovojnico->mo-mo). To pa zato, ker dobivata isto kri, isto hrano, isti kisik ... in si ponavadi eden "vzame" malo več, avtomatsko potem drugemu ostane malo manj. Problem je, če eden vzame veliko več, drugi pa ne dobi skoraj nič in je potem eden čisto zahiran, v skrajnem primeru lahko tudi umre. Ampak to so skrajni primeri ... sej mislim, da vama bodo na vsakem pregledu naredili UZ (vsaj pri meni je tako), da se potem vidi kako sta velika in če je z obema vse ok. Če sta približno enake velikosti, ni problema. Tako, da kar optimistično naprej, vse bo ok
Meni je zdravnica na 1.UZ naredila vaginalnega, potem pri Strahovi sem imela čez trebuh (do mene je bila super prijazna in imam same pohvale, morda je odvisno kakšen dan ima
- cena za dvojčke+CD pa je 92Eur), potem na 2.pregledu pa sem imela spez vaginalni UZ in zdravnica mi je povedla, da ga bom imela na vsakem pregledu do konca. Čeprav se mi zdi, da ko bodo otročki vedno višje ... da se preko vag.UZ ne bo več videlo ... No, sej bojo že zrihtal, da bo ok
Jaaa, mene tud neki boli odzadi ... sam sm jst tud misla, da je križ
Ne vem, če so ledvice ... jaz mam z ledvicami že skoz težave, ampak je tisto malo drugačna bolečina ... To pa je tako malo napeto, malo me zateguje v vse smeri ... in ko se vsedem, je boljš. Hm, ne vem, al križ al ledvice ... zaenkrat je še vzdržljivo, upam, da se ne poslabša preveč.
Papa