Ojla punce.
Mene pa že (pre)dolg ni blo brati tukaj gor. V (moji) družini so bili neki precejšnji zapleti in je cel prvi del nosečnosti minil ne da bi sploh vedela kdaj, volje pa sploh sploh ni bilo nobene za čvekanje, pa še slabosti so ble obupne. Zdaj je hvala bogu vse to mimo in se spet nekako vračamo v stare tire. Sem vas pa pridno brala in je bilo kar prijetno mal odlopit misli iz vsakdana, moram priznat da me velikokrat nasmejite in vas je super brat. Upam, da me še niste čisto pozabile in odpisale.
No naj povem najprej, da je bil drugi ultrazvok pri "ta tečni" ginekologinji ok, je šel moj dragi z mano in je bila zelo zelo korektna, je pa tut res, da se zdej z vsemi štirimi v Leonišču upiram, da bi mi jo še kdaj dali na pregled... je zadnjič ena sestra rekla "ja jst bi se tut na vašem mestu"
. Nuhalna svetlina je mimo, pri dr. Strahovi, pa da še jaz napišem mojo izkušnjo... ženska je bila tudi pri meni zelo zelo prijazna, enako me je tikala in vse kot da sva stari kolegici, mojemu ni bilo všeč, pravi da je bila preveč osladna, ker je čist čist pretirano hvalila otročka in sebe in tako... sem pa jaz mu razložila, da je dejansko prva, ki mi je vse pokazala in prvič, da sem na ultrazvoku celo kaj vidla. V prvi nosečnosti sem se matrala na vseh ultrazvokih ko so mi kaj kazali, jaz pa ničesar nisem vidla na tistih zmazkih
.Tako da mi je bilo kljub temu v redu. Si pa pač nabira na naš račun nov posel, kaj češ, tako je to... tudi v zdravstvu vedno bolj tko kot povsod drugje. Rezultat imamo ok, razmerje 1:5951, malo nižje kot je bilo prvi prvi, ampak še vedno čisto v redu. Plačala sem 72 evrčkov s CD-jem vred, sprintala mi je pa eno slikico, pa na cd mi jih je nekej dala.Če se bom naučila kako jih dodam gor.
PilotGirl7 moja starejša sestrica se bliža koncu svoje tretje nosečnosti, prva dva sta bila ok, pri tretjem pa je imela rezultat NS ok, medtem ko ta DHT test ni bil ok. Je mogla tudi na amniocintezo. Pravi da je sicer malo bolelo, ker ti z iglo prebodejo v trebuh, da vzamejo tekočino, ampak je rekla da ni bilo hudega... tudi potem se ni nič slabo počutila al pa kej. potem po preiskavi je imela predpisano bolniško mislim da 10 dni, ker moraš strogo počivat, no in kljub slabim DHT izvidom, je bil izvid amniocinteze ok.Rodi čez dober mesec. Drugače pa je tveganje za splav pri amniocintezi malo, bojda nekje med 0,5 in 1%. Verjamem, da ti je zdaj precej težko, vsaka taka stvar sploh v nosečnosti ti vsak zaplet se zdi grozen... poskušaj ostati močna in počakaj na rezultate preiskave, lahko da je vse ok. Držim pesti in verjamem, da boš donosila in rodila zdravega otročička... pošiljam
Midva imena še nimava izbranega, najbrž ga bova iskala ko zveva kaj bo... če pa ne zveva bova pa potem dva
V prvo je bilo to vse dosti prej, daj pa nekako ni toliko časa. Moj tako in tako dela cele dneve tko da sploh še nisva uspela resno pridt na to temo.
Tudi jaz se zredila še nisem, v bistvu sem izgubila do zdaj dva kg, ampak trebušček se mi pa že pozna. Zdaj v drugo (najbrž ker je bilo tako kmalu po prvi nosečnosti) se je raztegnil k buhtelček že takoj na začetku.
Me prov zanima kakšen še bo do konca, v prvi sem ga v šestem mesecu imela toliko kot zdaj v tretjem.
Kaj prida cunjic nosečniških še nisem kupovala, samo ene hlače, ene kavbojke imam še od prej, bom pa potem ko pride nova kolekcija za jesen... zdaj nimajo nič kaj izbire. V Kepici bo bojda konec avgusta, tudi meni je prodajalka tako rekla. Sem pa zasledila, da imajo zdaj nosečniške cunjice tudi v Leclercu, kar nekaj izbire... eno krilce sem videla črno belo, ki mi je bil ful ful všeč, zdaj pa čakam na petek, ko evrčki pridejo na račun, da si dam duška.
Vozička bova midva tudi mogla novega nabavit... se je tudi nama polomil tako da sva že za starejšo zdaj novega kupila, marelo... ampak nisva še vedela da je še en brcavček na poti... sem pa tudi gledala te na baby-spa... so mi všeč pa niso pretirano dragi, ne vem pa kakšna je kvaliteta... včasih imajo tudi v Leclercu luštne in cenovno ugodne. Enkrat sva enega sporbala in je bil noro dober za vozit, ker najin prejšnji, ki sva ga dobila od moje sestrice, je bil težek ko svinc... mi ni bilo nič žal ko se je polomil, prvo vesela sem bila
Ja... midva imava tudi stanovanjski problem za rešit. Smo tudi trije na dobrih 40 kvadratih, v eni sobici, štirje pa ne vem kako bomo... sva glih ugotavljala, da nimava niti kam ta druge posteljice postavit.
Sva hotla zidat pri njegovih starših, ki imajo 100 metrov od hiše še eno parcelo, pa je zaenkrat še nezazidljiva, pa je zadnjič moj klical na občino kdaj bojo sprejemali naslednji prostorki plan, ko lahko daš vlogo za spremembo namembnosti pa so rekli, da predvidoma čez deset let
???!!! No do takrat definitivno ne bomo mogli čakat. Tako da zdaj iščeva kakšno drugo varianto, mogoče kakšno vrstno hiško ali pa kaj, samo ko je vse tako obupno drago.
No to je to zaenkrat... bom zdaj bolj pridno se oglašala, obljubim.
pa še kaj napišem če se spomnim.
Aja... še to sem se spomnila, da ste se pogovarjale... jaz sem tudi za srečanje... če bo, sem sigurno tam
uživejte, papa