- Čeveljčki: tisti, ki hodijo v razvojno, jim svetujejo anatomske s trdim opetnikom.
Po mojih izkušnjah ni tako. Takele čevlje svetujejo samo še prodajalke v trgovinah, v katerih te čevlje prodajajo :D
Danes vsi svetujejo čimveč hodit bos (pa ne samo otrokom), čevelj pa tak, da se stopalo prosto giblje, prožen, mehek, da diha... Je pa težko dobit vse v 1. Sej veš, če je platnen, premoči, če je usnjen, se noga poti,... Danes se da dobit tudi po kar ugodnih cenah kr fajn čeveljčke in copatke, še posebej na kakih znižanjih al pa lanske modele. Po mojih izkušnjah so fajn Clarks, Superfit, Elefanten, Naturino, Primigi, Balocchi, sigurno sem še kaj pozabla.. Morš malo it po trgovinah, pa premečkat, da je podplat mehek veš po temu, da z 2 prsti lahko čeveljček skup stisneš. Pa težko je kar tako na oko kupovat, še posebej, če majo otročki širšo nogico al pa dvignjen nart.
RD - mi bomo stran od familije, bomo pa povabli tanovih prajtlov, kar jih bo šlo v hišo. Zdej, ko se vrnemo gor, nam itak ne bo zmanjkalo za čvekat. Mi smo do zdej še vse RD praznovali doma, naredim pa "ruski bife" nekje pri strani, mizo, kavč in stole damo vse nekje ob straneh, da imajo mulci velik prostor za igro, taveliki pa se itak že po sobah razgubijo. Sej je za pospravljat pol, ampak kar se mene tiče, je vredno. Prav tadrobčkene igrače "pospravim", da ne prebiram pol še 2 dni, za jest pa navadno napravim nekaj takih stvari, ki jih lahko v naprej, pa kakšno stvar, ki se sproti dela. Pa zmer je vsega preveč, večina jih itak ne pride jest, ampak spit nekaj pa čvekat, otroci pa večinoma itak samo torto čakajo. Na začetku je tudi mene bolela glava, zdej pa sem bolj sproščena, pa briga me, kaj si mislijo drugi. Tist, ki hoče prit, naj pride, tistmu, k je prefin, naj ostane doma (pa ni nobengatakega) ;)
darila - med prijatli imamo navado povprašat, kaj bi starši želeli, da se otroku prnese, včasih se damo prjatli skupaj, pa nabavimo kako večjo stvar. Za tamale so večinoma kaka oblekca pa knjiga, od igrač Lego. To si želim za naše, to dajem drugim.
< Sporočilo je popravil dskubin -- 17.1.2011 21:21:51 >