Moja porodna zgodba:
V soboto zjutraj (en dan po roku) se mi je odluščil čep. Z dragim sva se odločila, da greva del poti do njegove sluzbe pes. Hodila sva kaksnih 45 minut. Na streliscu mi je predlagal, da bi sla malo streljat. In res, ustrelila sem 20 puscic za svojo duso. Nato sva z bratrancem od dragega planirala, kam bomo sli na kosilo, da grem pred porodom se na manikuro, poslala sem se nekaj mailov in SMSov, da danes tudi se nic ne bo. No, 50 minut po zadnjem strelu mi je odtekla voda. Takoj so se zaceli popadki na tri minute. Odpravili smo se proti porodnisnici, potrebovali smo cca 30 minut. Voda je se kar odtekala. Po uri cakanja so me sprejeli na urgenci in me dali na posteljo, prikljucili so CTG. Zdravnik mi je rekel, naj pojem kaj kaloricnega. ragi mi je prinesel 4 kepice sladoleda:). Med popadki mi je bilo slabo, tako da sem pojedla cisto malo. CTG je kazal, da sploh nimam popadkov. Sestra me je potipala in videla, da jih v resnici imam. Odprta sem bila 1cm. Nato so me preselili v mojo sobo. Prosila sem za epiduralno analgezijo. Ginekologinja me je pregledala in rekla, da jo dobim, ko bom odprta 5cm, v tistem trenutku pa sem bila na 3cm. Rekla je se, da me bo tipala na nekaj ur, da ne bi prislo do infekcije. Bolecine so se stopnjevale, popadki so bili na 2 minuti. Dragemu sem rekla, naj prosi za karkoli proti bolecinam. Sestra je rekla, da je normalno, da boli, naj samo globoko diham. Prenesem ogromno bolecine, ampak to je bilo res bolece. Zato je sel dragi spet prosit za nekaj proti bolecinam, a je bila ravno izmena in sestra je rekla, da sem itak odprta samo 3cm, da ne rabim. V tistem trenutku je prisel en strasen popadek in zacutila sem tekocino med nogami. Sem mislila, da sem se polulala. Dragi je brez besed odsel iz sobe po zdravnico. Ko je prisla, se je zgrozila nad mlako krvi in nad tem, da nisem odprta 3cm ampak 10cm, videla se je ze glavica. Hitro so me prepeljali v porodno sobo in rodila sem v stirih minutah. Vsi so bili zadovoljni, da je slo tako hitro, brez sivanja, rezanja, brez tezav. Morda je pa res sport v teh devetih mesecih pomagal:). Od trenutka, ko mi je odtekla voda in od prvih popadkov do poroda je minilo 8 ur. 2 uri sem bila na intenzivni negi, nato smo bili pa prvic vsi trije skupaj. Super obcutek!! Dragi je lahko prespal pri nama. Zjutraj so naju pregledali, Luciana Maia cepili proti tuberkulozi in hepatitisu B in smo bili odpusceni iz porodnisnice. Prve tri dneve po porodu me je med dojenjem zelo bolela maternica, ko se je krcila, zdaj pa ne vec. Pocutim se dobro, malo sem se bleda, ker sem izgubila veliko krvi. Se pa vsi cudijo, da okrevam tako hitro. Kljub temu se nekaj casa ne bom trenirala, nima smisla pretiravati. Je pa mali pravi srcek, je, spi, malo joka. Prav pojedla ga bi;). Ocka je seveda navdsen, prva dva dneva ga je samo on previjal, umival in podiral kupcek:).