hej punce.
Evo mene direktno iz P :)
kot sem ze napisala vvceraj sem imela ze od jutra popadke, ampak ker niso bili redni, vmes pa celoza eno uro prenehali, jih nisem kaj prevec resno jemala. Okoli pol dveh so se spet zaceli, tokrat sem ji cutila bolj v krizu... Mozek me je itak hotel na vrat na nos v p odpeljat, jaz pa sem se branla na vse sile, ker sem cakala da bodo popdaki redni... Pa so se menjali. 9minp enkrat 5, enkrat 2,, poleg tega niti niso bili kaj hudo boleci.
Okoli pol perih, ko sem imela ene tri popadke na 5 min, pa je moz zarobantil da mu zena ze ne bo doma rodila in sva sla :) na poti do lj so se popadki ublazili, ko sva prisla do p pa so bili na cca 4 minute.
V sprejemni me pregledajo, odprta 3-4cm, ctg kazal popadke in so me sprejel. Pol je slo vse cist v izi, klistiranje, britje.. Popadki se vedno pogosti a neboleci. Ves cas smo se nekaj hecali, da sploh niso mogl vrjet kolk sm dobre volje, jaz pa po moje se kr nism dojemala da gre sploh zares.
Pridemo v porodno - ta oranzno, kot prvic, zdravnik me pregleda, predrli so mi mehur (nc bolelo), popadki so se ojacali, v roku ene ure odprta ne vem tocn al 8 al 10 cm. Vmes se pridno predihavala popadke, dobila masko k je men itak zakon, proti koncu pa se injekcijo... Babica je bla super, skoz prisotna , me se mal sproscala zravven, skratka super.
Malo po osmi uri so se zaceli finish popadki in adam je bil tu. Babica se je ful trudila da ne bi bila rezana, ceprav ji nism nc ekstra rekla, ampak zal brez tega ni slo. Vse so ble ful presenecene kolk sem sodelovala in ko sem po koncanem porodu rekla, da tretjic bo pa se hitreje so se kar same javle da bodo moje babce :)