Posvojitev na daljavo in posvojitev - ocitno sem nekatere od vas zmedla s temle. Eno deklico sva posvojila na daljavo ze, zivi na jugu Mehike in s 125EUR na leto pokrijejo vse stroske njenega solanja in ostalo. Torej to je najina financna obveznost, ker sva njena sponzorja oz. botra. Poleg tega pa ji posljeva en paketek za novo leto in enega za rojstni dan. Posljeva ji kaj za obleci, igracko, barvice, kaksno sladkarijo in knjigico. Noben visok hud strosek. Naceloma naj nama bi poslali porocilo, za kaj so denar porabili, ampak je vseeno Mehika, vse bolj improvizirano. Glede na to, da znesek ni blazen in da deklica hodi v solo in lahko pokliceva mamo kadar zeliva, sem prepricana, da denar res dobi ona. No zadeva o kateri sem pa vceraj pisala je pa posvojitev, taka obicajna. Ne vem cisto natancno kaksen postopek je, ampak vem, da gres v eno izmed sirtisnic, katerih je tule ogromno, izberes otroka, ki ga zelis posvojiti in ga kar hitro dobis. Ce je kaksen strosek postopka ne vem, ampak ce je je majhen. In potem ta otrok zivi s teboj, je del druzine. No to pa nameravava narest priblizno cez 3 leta, da bo Nina dobila bratca, midva pa se sincka. Hvala Suziiiika za kompliment, saj sicer se ne pocutim stara, me je pa EMSO skrbel preden sem
, so doloceni riziki visji ne glede na to, kako sicer izgledas
.
Balem vidva pa res nista izgubljala casa z naslednjim
. Tole o izsiljevanju je pa tudi res neslano. Kar bosta imela pac bosta imela in sem prepricana, da bosta enako ljubila deklico ali decka ;-)
Suziiiika, jaz bi se tudi v cakalno vrsto postavila za G, mslim, da kot prvo moras zaupat zdravniku in ce ne, menjaj, ko se da.
Bubu_Bibi, jaz imam tudi raje kvaliteto kot kvantiteto in zadeve ki so osebne bom poleg z dragim delila s komer bom zelela jaz.
MetiLu
za dinarcke
. Tule v Mehiki imajo rek, da vsak
prinese pod pazduho struco. V smislu, da na nek nacin prinese dohodek...
Rakica82, fino, da si brencaca preselila, da je spanec malo bolj miren
.
Vceraj sem bila prakticno cel dan sama doma
. Sem se lotila pospravit kuhinjo in spalnico. No danes me caka se kopalnica. Potem sem se sla postric. Samo ta uniceno, pa je sel pridelek 5 mesecev
. No vsaj zdravi lasje zdaj izgledajo. Lotila sem se pripravit kosilo - cebulno krompirjeva juha, pa dragega ni bilo od nikoder. Je cel dan delal, ker dela po projektih (simultano prevaja), so delavniki zelo razlicni. No potem je pa za danes se moral imeti temno sivo obleko, ki je sicer nima in sva sla se v trgovino ob 8.15 zvecer
. Mimogrede sem sla se na oddelek ceveljcev in nasla ene dekorativne za 0-3 mesecev, jasno da so samo dekorativni roza sandalcki, ne pricakujem, da bo
ze hodila
in sva jih nabavila.
Fajn popoldne vam zelim, cim manj zatekanja in ostalih nevsecnosti!