NEJA_TEJA ne se sekirat. Če pogledaš malo bolj realno to sploh ni slab rezultat. Pomeni, da se eden od sto dveh otrok rodil z Downovim sindromom. Najbolj si paniko delamo sami! Sama pri sebi presodi ali misliš prekinit nosečnost, če ti AC potrdi Downov sindrom. Če ne misliš, je brez veze da sploh hodiš, saj je TUDI pri AC verjetnost, da pride do splava 1%. Kar pomeni, da je na vsakih 100 AC en splav. Poleg tega poznam žensko, ki je po AC umrla. Jaz bi vseeno rodila, tudi če ma dete Downov sindrom, ker je postopek prekinitve nosečnosti le preveč grozen (z inekcijo bebiki vbrizgajo strup v srce, da umre, ti moraš pa pri polni zavesti rodit mrtvo bebiko) Ne hvala!
Sama sem ravno danes dobila rezultat od DHT in se mi je tveganje celo zmanjšalo. Po nuhalni je bilo 1:1935, zdaj pa 1:7745. Tako, da smo pomirjeni.
Ste pa pridne čvekice, človek porabi fullll časa da vse poste prebere. Mislim, da to zato ker smo vse doma :) Meni namreč tudi delodajalec z novim letom ni podlajšal pogodbe, ker sem povedala, da sem noseča. Ampak jaz se sploh ne sekiram, ker mi vsaj ni treba poslušat bedakov cel dan, nihče mi ne teži in sploh sem zadnje čase čisto stres free :) Zdaj sem na bolniški do 30.01., potem pa za 3 mesece na Zavod po nadomestilo za brezposelnost. Potem mi pa zmanjka mesec in pol do porodniške. Iščem si kakšno možnost zaposlitve, če pa ne bom nič našla, sem pa že zmenjena s kolegom, ki ima s.p., da me zaposli za ta mesec in pol, pa mu povrnem vse stroške. Vseeno imam povprečje plač v zadnjem letu kar ok, tako da se mi v vsakem primeru splača tudi sama plačat prispevke.
Aja še podatek za naš seznamček: naslednji pregled 2.2.