**M**, ma nisem tako zelo pridna z učenjem, sem prava lenoba. Ti pa nič panike delati, sem 100% če bi bilo kaj narobe, da bi ti G povedala oz. te poslala naprej na preiskave.
anci banci, smola za inzulin, ampak po drugi strani si pa že navajena špikanja
Šala saj veš. Upam, da boš vsaj dobila bolniško do konca nosečnosti. Strasna kadilika pa tudi jaz nisem bila, sem imela škatlico cigaret za dva do tri dni, ampak vseeno se pozna 20. let kajenja
. Aja, pa super ime za pobčka, mi je všeč, pa še zdi se mi, da jih ni prav veliko.
Zivez, Thrina in frcafella, dobrodošle med nami
rakica82, midva sva že v začetku januarja kupila EW, takoj po NS. Sva lovila še tisto akcijo, saj sva privarčevala vsaj 200 €. Namreč šla sva še gledati TFK, pa nama je za lansko letni model naračunal 900 € s košarami, tudi EW so zelo dragi, moja prijateljica ga je kupila dve leti nazaj za 1000 €. Ja vozički za
so kar dragi. Je pa to voziček (ok ali pa TFK), ki ustreza našim potrebam, namreč mi imamo zelo aktivne sprehode vsak dan. Naš
je kar velik in zelo hitro hodi, pa še na vasi smo doma, tako da imamo kar nekaj makedama na teh naših turah.
fiška33, super za poroko in selitev
, sta se za poroko na hitro odločila ali sta se že prej pogovarjala o tem. No v vsakem primeru bo pri vas veselo
škrpijonka, super za srčka
spetko, saj je prav, da te G ni poslala delati, ma je bolje v tem času viroz, da si doma.
botticell, meni se je prebava zrihtala, ker vsak dan spijem na tešče topel donat, traja kakšen teden, da se telo navadi sedaj grem pa na veliko potrebo skoraj vsak dan. Drugače mi pa sprehod pospeši prebavo, velikokrat grem takoj po sprehodu na WC
total, čimprej se pozdravi
Suzika, za folno so ti že povedale punce
marjetka15, ti si torej imela danes prijetno opravilo
smuki, saj vem, da si sedaj itak že fertik z AC. Upam, da je vse potekalo normalo in da se dobro počutiš, sedaj se pa začne ta zoprno obdobje čakanja. Držimo pestke zate in tvojo pikico
Nea_teja, še nekaj sem se spomnila, ti si imela zelo pozno NS, ali nisi bila že točno 14. tednov noseča. Mislim, da sem prebrala na eni strani, da več kot si noseča, uf tole se čudno bere, nekje sem ujela, da v času od 11. do 14. tedna opravljajo NS, vendar jo je dobro opraviti do 13t+6dni, pa še to je lahko malo povečana glede na starost ploda. Spodaj je citat tega, tukaj pa še link: http://med.over.net/forum5/read.php?19,6256544,6259586
Nuhalna svetlina in velikost ploda
Nuhalna svetlina je v povprečju nekoliko večja pri večjem (starejšem) plodu kot pri manjšem (mlajšem). Razlika je zlasti v zgornjem delu krivulje, torej tistega dela Gaussove krivulje, ki je nad 95% populacije. Pri plodu s TT= 45 mm je npr. 95% NS pod 2,2 mm, med tem ko je pri plodu s TT 83 mm 95% NS pod 2,7mm. Če ilustriram, to pomeni ,da bo NS 2,2 mm pri plodu dolgem 45 mm že povečala tveganje za DS, pri plodu dolgem 83 mm pa bo NS 2,2 mm tveganje še zmanjšala.