Dober dan vsem skupaj,
priznam, da sem tako lena, da se mi tudi pisati ne da, preberem pa itak vse, imam veliko časa, še sploh sedaj, ko so mi podaljšali bolniško do 13.6.
, potem pa itak začnem s porodniško...
oprema: hm hm, lahko rečem, da imam kar srečo, ker imam vsake stvari že po eno doma, torej eno lupinco, posteljico, jogi, avtosedež, stolček za hranjenje,...torej je potrebno nabaviti še vsake stvari po eno, tako da sem nekako na istem kot ostale. Posteljico sva ravno zadnjič naročila pri Recinkotu: http://www.recinko.si/otroska-posteljica-ana-bozena-lip-poljcane-p-2312.php, nama se je zdela zdelo ugodna cena, pa še zelo podobne barve je kot tista posteljica, ki jo že imamo doma. No posteljice so tudi že sestavljene, jih je bodoči očka še istega dne sestavil, ko je naročena prišla po pošti.
Omare in previjalno nam bo naredil svak po meri, imam prav srečo, da imamo tišlerja pri bajti
, naredil nama je tudi že stajico za naše pupe, je ogromna, velika 140x140 cm.
voziček, smo kupili že v januarju, ko so imeli v Pikapolonici popust, še k sreči, sedaj bi za enak komplet plačala cca 1000 €, midva pa sva dobila vse za 650 €
oblekce: nekaj jih jutri dobim, mi jih dostavi prijateljica, ki ima tudi
, nekaj smo jih kupili, in sicer ene par bodijev 46. številka z dolgimi rokavi, potem pa ene bar bodijev številka 50. z dolgimi rokavi. Imamo tudi že 4. žabice (številki 2x50 in 2x56), pa nogavičke, pa ene kulske copatke (ok te smo kupili bolj za hec), ki so v obliki pujska in kužka
, kompletke za iz porodnišnice bosta pa kupili babi in bodoča teta
posteljino imam namen naročiti pri Galebu: http://www.galeb.eu/otroska_posteljnina, moje prijateljice, ki jo že imajo, jo kar hvalijo, pa še luštne so
takole, nabavili smo še tetra planice, te sva kupila že dva meseva nazaj v Rutarju, so jih imeli 10 kosov po 10 €, če gledam cene Tosaminih, so tele bile cenejše, pa brisačke s kapuco, pa flaške od Tommy Tippee, dudke, igralni center, vrtiljak, uglavnom veliko veliko stavri, komaj čakam, da bo sobica pripravljena, da lahko začnemo sortirati, sedaj imamo vse v bodoči igralnici nametano
imena: priznam, da večina teh novodobnih skovank meni ni všeč, ampak nimamo kaj, vsak izbere ime za svojega otroka takšno kot mu paše. Meni je Julijan lepo ime, sicer dokaj redko v slovenskem prostoru v angleškem pa niti ne (celo sin Johna Lennona je Julian
), uglavnom meni so zelo všeč slovenska imena in tudi naše pupe bodo imele takšno ime
total, tale vaš ZZZS ima veliko časa, da tebe preganja na domu po enem mesecu bolniške. Jaz sem doma že od oktobra (torej od samega začetka), pa jih tudi enkrat ni bilo na vratih. Mogoče se bojijo naše tabele Pozor, hud pes
rakica, ti komot lahko rečeš lastniku psa, da morajo biti psi na javnih površinah po zakonu privezani. Namreč tudi meni gredo odvezani psi na živce pa imam sama psa, namreč ponavadi se tele odvezani cucki postavljajo in zaganjajo v našega in ga provocirajo, ki je pa res velik kužon in še dominantna pasma, pa še tako potuhnjeno ga hočejo ugrizniti v zadnje stegno,potem je pa cel halo, ko se naš kužon brani...meni se mali kužki smilijo, da bi dobili batine, čeprav so čisto sami krivi.
Po drugi strani, se pa veliko lastnikov psov ne zaveda, da se nekateri ljudje pač bojijo psov, nekateri pa jih pač ne marajo, ni kaj ljudje smo si pač različni, že zato bi morali biti psi na povodcu, da se ne približajo nekemu človeku, ki se že itak boji psov. Zato je naš spuščen samo na barju in še to čisto na samem, tam kjer je zelo pregledno, da takoj vidim, če se nam kdo približuje.
MetiLu, dekica zgleda res super, ti prav zavidam tele spretnosti, moj edini talent zadnje čase je ležanje na kavču
tajs, tiščanje dol je lahko znak prezgodnjega poroda, mene je po vsakem sprehodu tiščalo dol in to tako, da sem imela roke v žepu jakne in sem si podpirala trebuh, tudi ko sem sedela dlje časa, me je vse bolelo, no pa so mi v 20. tednu ugotovili krajšanje MV in sedaj imam predpiano strogo ležanje
Suziiika, upam, da čimprej zveš, kaj se skriva v tvojem buškotu
ekola, pa sem se razpisala, dosti za danes
, me moj
že kliče, hoče svojo dozo crkljanja