IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ni issue jezikoslovje, ampak subtilnost, miljonarka. tako kot si ti vzela tale stavek (iz sestavka) in ga zdaj razumeš izven konteksta, tako frodo ne razume post subtilnega podjebavanja od picole1 (o čemer je šel moj post in iztrgan stavek, ki ga citiraš).
Morda pa zgolj ti ne razumes, da razumevanje ni samo tvoj zorni kot s tvojo sirino.
Jaz razumem, da vsaka beseda ima sovje mesto - ki ni slucajno (celo slovnicno gledano). Se bolj mi je jasno, da vsaka misel ima svoje zakaj. Kot tvoja misel, da ne sovrazis.
Morda celo Ghandija narobe razumes. Kot na primer v vezi z izobrazbo njegovih sinov in na podlagi tega sklepanje kaksno je bilo Ghandijevo stalisce o izobrazbi....
"Subtilno podjebavanje" je pravzaprav bilo vlecenje intelekta na dan. Namesto da premislis, poisces, argumentiras.. se boris za svoj intelekt si se zaprla v ego. Pametnejsi je popustil - zmagalo je ego. To te zene ze kar nekaj casa- namesto intelekta. Skoda.
Sedaj pa govoris o subtilnosti, o lastni nepomembnosti in nepomembnosti besed, ki jih izreces in predstavis svetu - ne glede na tvoje besede- bilo bi enako... Bi res?
Liliana bi tokrat imela prav - to je moje podrocje.