dan,
po uri in pol sem končno uspela vse prebrat. Zdej pa da vidim kok mi spomin dobro dela, da mal pokomentiram. Itak bo spet cel roman.
Dopust - mi smo taka bolj razpuščena firma, pa nima noben proti, če grem med delovnikom v šoping al pa prej grem, kasnej pridem. Ne sicer redno ampak občasno si lahko privoščimo kake take bonuske, tko da mi ni panike, če bom par dni dopusta pustila v dobro firmi. Itak bom celo leto na porodniški, tko da mi ni panike.
Spanje pri babici - naša je bila prvič pri enem letu pri babici na počitnicah 14 dni. Čez vikende in dvakrat med tednom sem šla mal pogledat, drgač se je mela pa super. Babice so zlate, če seveda znajo upoštevati določene zapovedi staršev. Mi tako vsako poletje v vrtcu vzamemo mesec dni rezervacije pa gremo na dopust pol je pa še pri babici kak teden. Naša ful uživa, pa še z dedijem sta totalno zaljubljena drug v drugega, tko da nimam nobenih skrbi, če jim jo prepustim.
Košara za voziček - ko smo kupovali voziček, naju je trgovka hotla prepričat, da košara za poletnega otroka ni potrebna, ampak jaz sem jo hotla imet in ni mi žal, ker otročiča noben veter ne prepiha, udobno mu je, edino ko rata bolj radoveden mu je treba omogočit pogled v svet. Ampak mi imamo tako košaro, da se dno lahko dvigne, tko da nismo imeli problema z omogočanjem razgleda. Če si jo le lahko privoščite, jaz vam jo priporočam.
Porodnišnica - v prvo sem rodila na Jesenicah in toplo priporočam. Zame je blo res kot hotel s *****. Sestre se vtikajo ravno toliko kot želiš, vsake toliko prodejo mal poklepetat. Pri hrani si lahko izbirčen, saj imajo na voljo več jedilnikov. Edino dolgčas mi je bilo, ker sem bila zaradi CR cel teden pri njih in to do zadnjega dne sama v sobi, včasih je to luksuz, če ti pa nič kaj veliko ne fali ti pa postane dolgčas. Zelo mi je bilo všeč, ker so me po CR namestili direktno na oddelek v sobo, sm kar spreskočila intenzivno in tamalo sm mela od prve minute pri sebi. Razen prvo noč so mi jo odpeljali, ker jaz itak nisem mogla sama vstat, tko da je blo za vse lažje. seveda ni dileme, da grem tudi tokrat na Jesenice. Sm bla zadnjič na obisku pri babici v bolnišnici in sm se šla v zgornje nadstropje že najavit
. Carly se bova mogoče srečali, mava rok samo dva dni narazen.
Pigy - mi imamo tamalo trenutno v vrtcu Mladi rod, ampak ne v glavni enoti. Tko da se ne oziraj na vse pripombe, ki sem jih imela čez njih.
Dojenje oziroma nedojenje - pri prvi sem se okrog tega veliko presekirala, sploh ker imajo dosti ljudi okrog tebe veliko za povedat okrog tega. Tri mesece in pol nama je uspevalo, pol je pa mala ratala prelena za vlečt in preveč požrešna, tko da sva počasi šaltale. na AM. S štirimi meseci pa sva začele z gosto hrano in ni mi žal. Tamala od prvega dne ful uživa v raznoraznih okusih, alergij pa tudi ni bilo nobenih.
Včeraj sem imela morfologijo. Vse skupi je mende trajal okrog ene ure, je blo pa kar smešno. Mi je g naročila, naj imam poln mehur, da bo kljub oblogam na mojem trebuhu dobro videla. In jaz sem jo dobesedno vzela, tako da sem ob šestih zjutraj pridno začela požirat vodo in tja do osme mi je uspelo liter in pol vase spravit. Ko sva čakala v čakalnici me je ful tiščal lulat. Pol mi sestra reče naj se usedem in jaz da ni variante. Me postavi na tehtnico pokaže 5 kg več kot prejšnjič. In 3 kg več kot na moji domači. Skorej razstavi tehtnico, ker je bla prepričana, da je neki crknla, pa niče nič drugače pokazat. Grem na ultrazvok in že pri vratih opozarjam, da naj bo milostna do mojega mehurja in g ful pohiti in pravi da bo najprej Uz nardila. Mi je skor ušlo, ko je tist mrzu gel na trebuh stisnila. Pol ona naredi svoje meritve in me pošlje na wc. Joj kako olajšanje. Pridem nazaj in z mojim in sestro komentirjajo, da sem res faca, da sm tok vode zadržala, saj pravi g da pri nosečki še ni vidla tok polnega mehurja. Pol še naprej gledamo naše dete in pravi, da sm jaz še pri drugi nosečnosti šolski primer. Tamali je velik in težak do dneva toliko kot mora biti. Imajo pa otroci v moji maternici očitno posebno obnašanje. Taprva je od začetka naprej sedela v medenici. In to resnično sedela. Ta frajer, ki pa je trenutno na gostovanju pa prečno leži, s stegnjenimi nogami in očitno najraje z rokami pod glavo. Res je frajer. Dojenčki so navadno skrčeni, glavo imajo med koleni, naš pa čist stegnjen. In že na prejšnjem pregledu, ko je G pokukala z ultrazvokom je blo enako In kaj po vsej verjetnosti sledi - prečna vstava in še en CR
. Upam, da se bo mali je zganil in zavzel položaj kot ga mora. obljubim, da bom letos plavala ko nora. Baje to pomaga.
Sicer smo pa OK, v nedeljo je pasal tisti dež, da smo lahko lenarili cel dan. Ta teden pa tudi ne bo preveč naporen, saj imam v petek dopust in že v četrtek letimo na moje na podaljšan vikend.