odgovarjam po vrsti, tako da ce bom kero "citirala" se opravicujem
kar se tice dojenja, se strinjam da ni preprosto. jaz sem nasi princesi zacela dojit pri priblizo 2 mesecih...tako da je blo potrebno kar nekaj truda. in prvi teden sem imela ful razpokane bradavice...ker sploh nistva vedla kako se pravilno dojit. ko potegnejo prvih parkrat preden zadeva stece, sem misnla da bom umrla. najprej je grozno bolel mene, pol sta pa princesi se kri bruhale. sploh nisem vedla a nej vztrajam al ne. no po enem tednu (mogoce 14 dni) sta se pa obe tok lepo dojile, da bi mi blo res zov ce nebi vztrajala.
nasi dve sta stari 6 mesecev in sem ju polno dojila do par dni nazaj, ko se trudmo s hrano. no jst mislm, da sta se vedno polno dojeni, ker "tavelika" tut ust ne odpre, "tamala" pa jih odpira ko majhen pticek, ampak ker se ne zna jest, hrano z jezickom sam vn porine
sem pa jaz tudi zacela z bucko. pol sem pa rajs presaltala na sadje. ni navdusenja ne nad enim in ne nad drugim.
oblacenje...v teh res vrocih dneh, smo mi samo v plenicki. ce kam gremo damo gor samo oblekico ali samo bodi. da bi pod kratko majcko se bodi oblekla mi ne pade na pamet. govorim za te res vroce dni.
tut mi smo bli ze s tamalim dvema na poroki in v soboto gremo se na eno. mi smo se pa mel super. sam ze ko gremo, vemo da bomo ob 20 oz najkasnej ob 21 sli od tam. nasi dve sta uzivale v pozornosti, ker sta bili bolj obcudovani kot pa nevesta in zenin.
teyla ...men se v nosecnosti joske niso nic povecale...no saj pomoje da ne, ker sem sla v porodnisnico s svojim navadnim modrckom.
brezvolnost...joj sm imela tut jst tak obdobje. vse kar lahko recem je....mine!
meta nasi dve tut nista neka jedca, pa mi se na misel ni bilo, da bi zelenjavo zmesalaz mlekom(ja to mi je bilo) in jo dala po flasi. a to se tko dela? mislm, prvic slism. jst se pa trudim z zlicko in tut ust ne odpreta
šebela...nisem vedla, da mlecni izdelki vplivajo na kolicino mleko. se dobro, da jih ne maram, ce ne bi lahko prehranla stiri otroke
maurica ja sej sem razumela, da ne mislis nas, ampak sem povedala samo svoje mnenje. drugac pa ja, 100 ljudi 100 cudi, tko da vsak po svoje. men je tut z dojenjem(ko se nisem dojila) najbolj tezila moja babica, ki sploh ne ve, kje je mela svoje otroke, kaj sele, da bi jih kdaj dojila. in najbolj mi gre na zivce da rece da otroci cuzajo...joj kr pikice dobim. a ne more rec, a se dojita...ne ona rece a cuza...grrr
jaz pa nisem zacela z nobenimi rizevimi kasicami...kr zelenjava in sadje. bom probala s ksno tako kasico, ker nam ostalo ne gre. a te kasice od milupe so goste? se to pol je z zlico? al to nardis za v flaso? si predstavljam to kot cokolesnik...nardis gosto tok kot hoces
teyla mi imamo po tleh par paketov puzlov. so mi vsec, ker so penasti in topli. in ne trdi in hladni kot prket
no vidis da so zenske ki ne dojijo zarad smesnih razlogov. ja ze samo crpanje je velik dolgotrajnejse. in pri dojenju ko kam gres, mas hrano vedno s sabo. prej k sm pa crpala in smo km sli...in ce smo se prevec oberal, sem mislila da mi bojo prsi pocle. joj za umret. sej bi povedala kok sem najvec nacrpala pa neupam, ker mi je nerodn
teyla ko mata urico zase...vidva gledata tv
pri nas nismo gledal, nobenga filma in tut nadaljevank ne gledamo
no kdaj na hitr tut kej pogledamo ampak naceloma ne. ne gledamo pa tvja zato, ker se tamali zagledata direkt v televizjo. in mamo pol rajs ugasneno. ker mamo pa televizjo v spalnici, kjer trenutno spimo vsi sterje, pa tut pol ko gresta tamali spat tv-ja ne prizigava.
pocutje med dojenjem...jaz se pa med dojenjem pocutim fuuul fajn. se bol fajn mi pa je, ce dojim obe naenkrat. najleps mi je vidt otrocka k je vs miren in pridno papa. pa se tko fajn je h tep stisnen. zadnic ko smo imeli posvetovalnico in so rekl, da nej pocas zacnemo s hrano, sem imela prov krizo. hmal bosta tok velike, da bosta same sedele za mizo in z nami jedle. kdo se bo pa pol stisnu h men? jst bi rada da bi ble za vedno mamine
ja no, men je obcutek res super! in noben me ne more zamenjat...mama je samo ena
tut pri nas sta kdaj nagice. sploh, ce se gremo plazo
ju mam na travici na brisaci in mi je vseen ce lulata(no ponavad zamenjamo kar nekaj brisac), tko da sta tut po cel dan brez plenicke. pol se pa se mal v bazencku namocmo in je sploh fajn
teyla kasne vaje delata s tejo?
spanje: pri nas ju zvecer polozimo v posteljico in ju ne jemlemo vem tut ce trmarta. ok ce ju daje prebava al pa prej ko so ju dajal krci to ne recem, ce pa je samo trma pa ju pustimo noter. se stisnemo k njima ju pobozamo, poberemo dudo, ampak probamo se drzat da ju res ne jemlemo ven. no zadnje case zgleda tako, da ju damo noter in brez joka zaspita. ce pa sta tok utrujene da ze prej jokata, se velikrat umirita ze ko ju polozimo v posteljico.
ko pa se zbudita, pa lahko se tako vztrajno dajem dudo, ne pomaga...sta lacni in ju je potrebno podojit. tako da tigrica...ce je biv mali zadovolen z dudo in je spal do 8 pol ne vidim, zakaj bi bla slaba mama. ce kar tako zaspi nazaj, pol ze nemore bit lacen
se mal smesen komentar tega ko jih dajete v posteljico in jemlete ven. men je najtezje ju polozit v posteljico in ju vzet ven...najtezje zarad hrbta
to sigurno ni EMSO!!! ker ju drugac velik prenosim in se pestvamo in vse. ampak tole sklanjanje v posteljico je men grozno
, se bolj pa mojemu hrbtu
pri nas tut v vodi pozabta na lakoto, tko da je pol po kopanju velikrat stala. sem se kr nekak navadla ju podojit pred kopanjem, tako da vsi uzivamo in si za kopanje vzamemo cas
joj je pa res hmal jo dat v varstvo z 9 meseci. no sama sem med tistimi, ki bi tamali dala v vrtec takoj ko bi ju lahko(11mesecev), ker se mi to zdi za otroka dobro. tako bo najbrz tut za tejo cist ok. sam jst si sebe ne predstavlam ko bosta sli tamali v vrtec. pomoje bom ena izmed tistih mam, ki bolj jokajo kot pa otroci.
moski ...me se pa v vecini primerov same rihtamo, tako, da ce se oci kdaj sam spomne zrihtat princesi, mi je to samo waw. punce, pomoje prevec pricakujete
mejte nizka merila in vas bojo kdaj presenetl
teyla, kaj se sekiras, ko pravjo komu je podobna. pri nas tut pravjo da sta cist ocijeve. jst pa samo kimam. ce pa grem gledat svoje slike ko sem bila dojencek, sta pa cist mamine
sicer pa, sej se otroci spreminjajo...mogoce bo pa k bo velika cist tep podobna. in ko si lih omenila prst na nogi...ja tut prstke na nogi mata po men
no vidim, da je se ena, ki ne ve kako pripravit rizevo kasico
joj vsi ze neki jeste, nam pa ne gre in ne gre...ampak pocasi...nakonc bosta pa taka jedca kot mami
drugac pa tut jaz ne mesam hrane, dam vsako posebej.
mišyka jst pa upam, da bi mele ucke po obeh prababicah...svetlo modre
zaenkrat so se modre, bomo vidl,ce se bojo kej spremenile.
mislim da smo dal za osebno 14€...priblizno...nevem tocno
se mi je pa dal pogledat na internet in pise: - za osebno izkaznico s 3 letno veljavnostjo 9,24 EUR
tut mi smo dobil v parih dneh.
teyla ja pa sej, do takrat teja ne bo samo dojena in ji bos sigurno kdaj nardila kaksno kasico al pa skuhala gres. tako da bo takrat okus ze poznala.
meta pa se pesa ki se tako dolgo kuha...jo skuhas in otrok ne je
ze kr vidim kaj me caka...mi je ze zov da jo mamo na vrtu
ja pri nas tut v prazno sesata
ok zdej pa zadost...post je najbrz gromozansko dolg...sem si vzela cas
drugac je pa vse pomesan...sam sem res odgovarjala po vrsti...ker ko sem par strani v zaostanku, tut ce jih preberem, nevem vec, kaj sm hotla