Hej!
Tudi mi smo cele dneve zunaj ampak glede na to, da mi ravnokar bobnajo kapljice nad glavo po strešnem oknu bo najbrž naslednje dni malo drugače
.
Glede oblačenja se tudi jaz ne morem odločit, enkrat ma eno plast enkrat tri
. Ma skoz ga nekaj slačim pa oblačim. Sem mu pa kupila trak za na glavo, vsaj za takrat če ga ven vzamem pa mi je prodajalka rekla, da menda ni priporočljiv dokler imajo mehko glavo
. No, Bine kljub temu ima trak na glavi oz. prej ali slej okrog oči
, ker jaz tle ne vidim nobene logike.
Valek, pridna!!! s telovadbo. Zdaj pa mam slabo vest.
Little miss, meni je tudi en stric včeraj tako pomenljivo kimal, češ vi ste pa spet naročili.
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss
Sem malo poiskala mere in uredila seznam. Samo to je bilo v vseh teh 68 straneh
Ostale še napišite mere in jih bom dodala
Oooo, pridna!
Pilot Girl, jaz bi na tvojem mestu
definitivno popolnoma ukinla čaj. Čaj je brez kalorij, želodček pa ravno tako napolni. Za več spanja se je pri nas pri obeh obneslo, da ju res filam čez dan. Če noče več jest, ga pa previjem, malo pobrca pa poje še ostalo (vmes flašo postavim v vročo vodo, ker mrzlega noče pit). Čaja pa moj nobeden ni pil pred uvajanjem goste hrane pa sta oba samo delno dojena. Tudi adaptirano je delano tako, da je v njem zmešano vse od župice do tortice
Metulj, a ni tako, da polno dojeni otroci lahko tudi 10 dni ne kakajo, če jih nič ne matra?
Raztegovanje želodčka vidim, da sem celo debato sprožila. Težava je v tem, da če otroci jejo prevečkrat in malo, se ne redijo in moj skoraj 4,5 kilaš je zgubljal na teži ker je bil za njega 50ml obrok premalo (medtem ko je to za pol lažjega dojenčka preveč) pa čeprav je jedel tudi na 1,5 ure. Iz 4340 je padel na 3920 v enem tednu (150 je zgubil še doma). Zato smo raztegovali želodček. Zdaj je 5-6x po 120-150ml in ponoči že en teden spi 12 ur v kosu brez hranjenja.
Posvetovalnico imamo tudi mi le pri 1 in 3 mesecih, lahko pa kdarkoli prieš tehtat in na posvet.
Slinjenje, lahko sicer zobje zrastejo že celo pred rojstvom ampak načeloma se pa slinijo zato, kr še ne znajo refleksno požirat sline (kar mi delamo in to dobro občutiš ko te grlo boli). Jaz vem, da sem imela pri prvem že vrh glave tega, da so bli za vse krivi zobje, dobil jih je pa šele v 11. mesecu.
Antonina, črevo še ni razvito do konca. Jaz mislim,da je vse normalno. Tudi polivanje bo prešlo ko bo sama sedela in ne bo več napenjala mišic. Do takrat pa čim manj obremenjujte trebušček, sploh ko je poln. Jaz se prvemu kmalu (pri 4 mesecih) začela v mleko mešat riževe kaše, da je blo bolj gosto in ni polival-vsaj tiste obroke, ko potem ni spal.
Ninchi, nimam pojma, kaj bi blo z očesom. Je pa res, da se vid najkasneje razvije. Mogoče bo kaj na tem. Držim pesti, da bo vse ok!
Maurica, selitev se je nam tudi obakrat obrestovala. Oba sta v parih dneh začela spat 12 ur v kosu