Za seznamček: stara sem 32 let, iz LJ.
perla, ja, saj doma ne nosim toliko, tudi služba ni neka fizična, je pa precej laufanja po stopnicah, ker se mi pač skoz mudi, ker bi rada vse zrihtala, predno grem... In pa z biciklom hodim v službo, tako da je 10 km na dan že tega (saj zdaj se trudim it bolj počasi, pa nikoli se ne vozim več brez rok na balanci)... Pa dva mali mam doma... kar tudi pomeni dvignit vsake toliko 10+ kil... ma, malo mi je smotano, ker me začne bolet, kadar to delam na tisti znani način, kot me je že prejšnjič, ko se je začelo sranje. Sicer ne boli tok, pa tudi nič ne krvavim pa nič. Samo malo mam slab občutek, ker mi je g. prejšnjič rekla, da naslednijč bom morala od dne št.1 ležat... Zdaj sem pa mal v precepu...
Sami tisti krči, ki so podobni kot mensturalni me pa ne motijo- sem jih imela vedno, jih poznam in me nič ne skrbijo. Samo ta bolj ostra in nenadna bolečina. Bom malo oladila, saj se trudim, samo ne vem, kako naj vse skombiniram, da bo vse prav.
jagoda, jaz sem mela košarico F, G! Veš kako to blesavo zgleda na eni bolj suhljati postavci
Jaz sicer v gl. delam sama oz. ima pri nas vsak svoje delo in kot pravim: saj ni fizično zahtevno, pa sploh sem ful srečna, da sem ok, vsakič sem vesela, ko grem na wc, pa je vse ok, nobene krvi, niti nobenih izrednih slabosti (meni je to čist novo v nosečnosti). Kar se bušija tiče, v naslednjih nosečnosti hitreje zraste. Meni zaenkrat (hvalabogu) še ni, samo sem komaj 5 tednov noseča. Je iblo pa pri meni tako, da v 1. nosečnosti še v 5. mesecu NIHČE ni pogruntal, če mu nisem sama zelo direkt povedala in vsi so se čudili, da se mi nič ne vidi, pri tadrugi me je pa sodelavka že pri 2 mesecih vprašala!
matične celice bom darovala kot že prejšnjič. Se mi zdi to najboljša možnost.
šola za starše: prvič sem bila na dveh mš, na to za zgodnjo nosečnsot pa nisem šla, ker sem bila pač en čas v bolnici, ostali čas pa bruhala, pa delala sem ful, tako da mi ni zneslo. Drugič sem mela tamalo doma in bila spet v bolnici in tudi ni zneslo, zdaj mam dve tamali, bolnici upam, da se bom izognila
, tak da očitno mi ni usojena;). Se pa trudim zdravo jest
. So jo pa punce pohvalile. coccinella, šola za starše je res obvezna za partnerja, če hoče bit pri porodu, ti pa smeš rodit, tudi če ne hodiš
. Jo pa priporočam. Ampak ta za zgodnjo nosečnost ni za nikogar obvezna, so jo pa vse pohvalile.
kamca, ss se zgodi, ni pa to konec sveta, tudi če se zgodi. Ni fajn, ampak če je zgodaj, potem to ni neka strašna trauma, če ni nič drugega narobe in veš, da lahko spet zanosiš (saj to ni glih neko težaško delo, a ne?
). Jaz poznam ogromno punc, ki smo ga imele in če je zgodaj, je čisto sprejemljivo. Kasneje je pa vedno hujše in vedno težje. Tebi gredo na roko leta, ker si mlada - mlajše (vendar starejše od 20) imajo manj splavov (pred 2oim letom je pa več ss in več zapletov pri porodih, sem bila presenečena, ko sem zvedela statistiko).
Ne se bat! Lej, jaz sem mela en ss in dve zagamani nosečnosti, vsakič ful srečo, pa se ne bojim. Sem vesela, da zaenkrat zgleda vse ok. Malo cviknem, kadar vem, da ga sviram, pač ker vem, da bi v principu morala ležat. Ampak ti po vsej verjetnosti nimaš rizične nosečnosti in se nimaš kaj sekirat - vse bo ok
.
Ne dvigovat stvari, ki so precej težje kot 1/10 tvoje teže (če si težka 60 kil, je to 6 kil), ampak sama se tega nisem nikoli držala (nisem pa glih najboljši primer, ker sem tudi mela težave - verjetno zato, ker sem preterala - sem verjela Pušenjaku, da lahko živim čist normalno in res nosila ful težko v 3. štuk in divjala cele dneve... ti zelo verjetno ne živiš s takim tempom, tako da nič sekirat
- moraš res ornk gonit, če hočeš naredit štalo in takrat tudi čutiš prej, da ni glih ok - booooliiii - in to ne da špika, ampak ornk boli - tega ne moreš spregledat.) Upam, da sem ti kaj pomagala.