pozdravljene,
končno sem malo zadihala. Od kar sem v službi smo še delam, ko pridem domov pa moram počivat, ker sem utrujena ko sam
, glede urnika nismo še rešli-se pa direktor strinja da popoldanska max. do 20.00, da sem potem ob 21.00 doma. 01.06. se bomo na naslednjem sestanku domenili kako čež čas dopustov.
Jutri imam nuhalno, tokrat imam kar neki strah v sebi, a po drugi strani si pravim, saj bo vse o.k., ne vem mogoče zato, ker sem tokrat več različnih zgodb slišala, prebrala. Ma bo vse uredu ne
?
Sem kot en balonček, brez nosečniških hlač več nikamor-zredila pa sem se za 1kg in pol do sedaj oziroma od prvega vpisa v materinsko knjižico. Prej pa sem shujšala-bruhanje-trenutno imam še 0,5kg lufta od teže ob zanositvi. Pri prvem sem se do 3 meseca zredila za 3,5 kg, tako da sem tokrat kar pridna, a moram pazit. Vem kakšna borba je potem extra +kg težko izgubiti.
V h&m sem dobila na znižanju super nosečniške kapri hlače za 10E, sedaj jih perem, pol pa v sušilca, da bodo za jutri. Drugače pa so cene kar navite za te nosečniške cunjice.
Punce, vse odvisnosti so huda stvar od alkoholizma, drog,...hrane, sexa,cigaret.... do hazardiranja. Ne vem katera je hujša, ker vse oblike prizadenejo širok krog ljudi okrog sebe. Vse prinesejo en križ pod streho v kateri bivaš.
Res pa je sploh pri alkoholizmu, da je družba strpnejša do moških, kot do žensk. Ženske se tudi veliko bolj skrivajo, čeprav ko si enkrat notri je odvisnost težko skriti.
Vaše mame so pomoči potrebne ženske, ki se jim je nekoč, nekje nekaj v življenju zalomilo. Po tolikem času verjamem, da sploh ne vedo več zakaj in pijejo iz navade ter zato, da pozabijo, ublažijo občutek krivde, da ste ve odšle, da se je zgodilo to, ono,.... vse je dober razlog za zvrnit dva kozarčka preveč. Omama. Priznajo pa ne, ker vedo, da njihovo početje ni ok. Se mi pa smilite ve, ki ste otroci alkoholikov, na nek način žrtve, ki težko tolerirajo alkohol- Predvidevam, da ste si izbrale tudi partnerje, ki nimajo teh težav, ker bi jih vaš dobro izdelan obrambni radar prepoznal že na km daleč, da neki pri tem fantu ne štima. Je pa življenje v takem okolju na en način prednost, za osebno izkušnjo, rast, drugačno življenje. Da pretrgate ta vzorec in s svojim materinstvom vzpostavite novega brez odvisnosti in z močnim občutkom za sočutje in razumevanje svojih otrok.
Ste čudovite ženske, nekatere že mame, ene boste konec leta postale-vse se bomo trudile v veri, da delamo dobro za naše otročičke. Ga bomo tudi kaj po domače usrale, a ne zanalašč. Zagotovo bodo pa naše napake drugačne od tistih, ki so jih storile v naših življenjih naše mame in očetje skupaj, ali pač tista oseba, ki je skrbela za vas.
Malo sem preveč padla noter. Se opravičujem, a kot smo že enkrat prej zapisale, vsaka lahko pove kar misli, čuti,... Želim vam vse dobro in upam, da ste mamam na nek način odpustile, pozabile pa ne boste nikoli.
Bodite fajn zlate
,
še kaj tipkam, ko bo čas. V soboto delam.