Kasija glede blazinic, pojma nimam, notranja stran deluje kot iz bombaža, polnilo je verjetno poliester (bi morala v trgovini na škatlo pogledat), na zunanji strani imajo pa čipko, kar se fajn obnese, saj se zarad tega vsaj po mojih izkušnjah zataknejo za tkanino nedrčka in manjkrat ven padejo med dojenjem. Sem dobila tudi tanke bombažne od Štorklje (zraven plenic), pa so zelo hitro ratale trde, prepuščale so v momentu, pa še ven iz nedrčka so padale, sem jih kar proč vrgla.
Pralne plenice: če katera razmišlja o njih imajo pri podjetju Racman zdaj opcijo, da si jih izposodiš za 1-3 tedne, da preiskusiš kako to zgleda. Če jih potem kupiš, je izposoja zastonj.
leclerc: sem gledala pred par tedni, pa me ni nič kaj pritegnilo
, je pa res, da me tudi sicer redko.
Zbujanje: jaz prvega nikoli nisem budila, itak kakih 9 mesecev ni spal več kot 2,5 uri skupaj, še to je bilo veliko. Se mi je celo bolje obneslo, ker je imel tako močan sesalni refleks, da sem mu dala dudo in ga dojila le na 3-4 ure, je imel manj krčev, pa lepše se je redil, kot prej, ko sem ga pristavljala po želji, ker izgleda res ni bil lačen, samo sesat je hotel nonstop. Mlajši je pa bil vzoren dojenček, je prvih par mesecev samo jedel in spal prav kot piše v knjigah. Se je nekaj časa redil po 0.5kg na teden, se mu je dejansko videlo, kako kopiči špehek pod kožo.
Pol je bil pa pri 4.5 mesecih kot pajac za Michelin gume (tisti stari, ki je bil bolj okrogel), same kožne gube za umivat.
Teža
: mi že od morfologije dalje ni merila, čakam pregled 22., takrat bo pa že mogla. So pa meni tudi prvega velikega oz. težkega merili od 32. tedna dalje, pa potem ni bilo nič posebnega je imel 3.5kg. Sem bla pa tudi jaz vesela, ker sem šla prej rodit, me je bilo malo strah, kako bom spravla kakega 4kg + iz sebe.
Gestacijski diabetes: meni je G rekla, da so diabetologi tisti, ki pritiskajo in poostrujejo merila, saj je vedno več dokazov, da otroci nosečnic s sladkorno prej razvijejo sladkorno bolezen, kot ostali. Ker se nižajo vrednosti za sladkorno bolezen pri odraslih, se seveda tudi pri nosečnicah. Biti nekaj mesecev na dieti in se špikati je sicer šok, ampak veš da mine. Ko pa maš enkrat težave kot odrasel, brez posebnih pogojev, pa je to nekaj, kar te spremlja do konca življenja, poleg tega pa prinaša s sabo še cel kup zelo neprijetnih posledic, tako da jaz tega mojim otrokom ne bi privoščila in se rajši načeloma držim diete, čeprav nimam sladkorne, sem pa na meji. Je pa res, da je to že itak moj način prehranjevanja (razen sladkega sadja, ki ga rada jem).
Mefisto: verjetno je res v povezavi z živcem, ni tisto, kar sem jaz pisala
Termofor: ga nisem nikoli uporabljala za gretje posteljice, niti pred polaganjem, čeprav bi mi pri starejšem mogoče res pomagal, ker zaspal skoraj izključno na rokah in se ob polaganju v posteljico večkrat prebudil. Trnuljčica jaz bi ga na tvojem mestu kar obdržala, nam se ti plišasti termoforji z polnilom iz žit super obnesejo ob prehladih. Ko ga enkrat začnem dajat se moram, ko sta v redu kregat, da ga ne rabita več, ker bi se potem ob njem grela vsak večer. Jaz ima, če fejst kašljata namažem prsni koš z mazilom z eteričnimi olji ki pomirjajo sluznico in jima zraven dam srednje pogret termoforček. Jima kar pomaga, umiri kašelj in lažje zaspita.
Zibka: jaz sem jo imela pri prvem, pa sem jo po mesecu in pol morala zamenjatri s posteljico 120x60 cm, ker je že pred enim mesecem starosti bil v posteljici tako živahen, da se je z glavo butal v stranice, če sem dala notri oblogo pa ni bilo več nič prostora. Sem ga poskušala tudi uspavati ali pomiriti z zibanjem pa ni delovalo. Tako da pri drugem sem imela kar posteljico. Ker imava v najini sobi malo prostora sva v Bauhasu kupila koleščka (kot za stole) in jih montirala na noge od posteljice, tako da sva jo lahlo vozila sem in tja in si s tem omogočila dostop do omar,.... Zaradi pomanjkanja prostora mamo tudi previjalno desko kar na pralnem stroju v kopalnici, zgoraj pa poličke za potrebščine.
mistica:
za urejanje seznama še enkrat
Jaz sem pa danes špricala šolo za starše, mi je blo tako slabo, da nisem upala na trolo, da ne bi koga
.