A imena imate že vse izbrana, midva se še nisva uspela dogovoriti. Jaz za fanta sploh nimam ideje.
Imava, že kar nekaj časa - od tiste moje burelije - sem hotela vedet, "za koga se borim"

. Tako, da zdaj je kljub vsem rakom debelega črevesja Svit.

Zdaj pa kakor sem za ozveščanje javnosti, vseeno upam, da bo kampanja mimo, predno se nauči brat

.
Je pa za fantka ful težje, midva nikoli nisva mela zbranega imena za fantka, tokrat pa ga seveda skoraj morava imet

. Če bi pa zdaj kaj izgubil, bi me sicer kap, ampak bi pa imela tudi ime, bila bi Pika.
Sicer je pa v
Odštekonomiji eno fajn poglavje o imenih otrok - če povzamem: ne moremo zajebat, ni fora v tem, kako jim damo ime, ampak v tem, koliko se potrudimo za otroka (in tisti, ki se jim niti za ime ne da pomislit, se jim dostikrat tudi kasnjee ne da prav dosti razmišljat o otroku in zato je recimo en sodnik opazil, da ima veliko njegovih "strank" čudna imena - ampak ni jih ime naredilo kriminalce, ampak pač vzgoja). Je pa to ful
zabavna knjiga, če ma katera čas, naj prebere, kasneje ga ne boste več mele

.
coccinela, ja, v principu imaš prav - otrok si bo že vzel, res pa je, da če boš sebe "stradala", potem boš tudi njega - in pri tej sladkorni dieti vse shujšajo, tako da se mogoče pozna, ne vem... Ne vem pa, zakaj te tako matra, mogoče se boji poroda, če bi bil otrok velik, pa bi ga rada mal nazaj držala... Vsak zdr. ma svoje ideje, nimaš kaj...
punce, kdaj imajo v Lesnini Miklavžev popust? bi rada kupila ene par stvari tam, so moja ljuba trgovinca (beri: vse, kar sva kupila tam, še dela - jaz sem bolj praktik;)

.
pliiiiz!
Sicer sva pa čez vikend
pridno gnezdila: lubi je šel po ostale stvari k mojemu bratu v klet in sva oprala, kar je še bilo, večino je pa itak že mami oprala, ker mam jaz ful alergijo na plesen, v bratovi kleti je pa vse začelo plesnit (saj se ne vidi nič, samo se voha in jaz dobim napad, kar v temle stanju ni glih najbolj priporočlijvo, ker sva potem brez kisika oba - no, bi mel pa potem ziher manjše mere, pa bi bli zdravniki srečni

).
No, lubi je pripeljal še stvari od mami in sem vse pridno pospravila, ostalo oprala, nekaj se še suši, nekaj je še za zlikat, nekaj je še prevelikega.
Naštimala sem
vse v in na previjalno mizo - no, razen kozmetike, to bom kupila tik pred zdajci, itak ni tega tolko. (Ok, podloga za previjalno je še zapakirana, ker je nova, (moram povdarit, ker zanj res nimam kaj dosti novega - par oblekic, ki sta mi jih dali ena prijatejlica (kompletek kavbojke in puloverček, št. 68 in pa nekaj zimskih luštnih cotkic v št. 56 od mamice Lejlinega sovrtčanca, ker je ona rodila tako veliko dete, da v tisto ni moglo zlezt - revica - ful luštne stvari, se prav vidi, da jih je tako z ljubeznijo izbrala, vse belo, puhasto in mehko, potem pa ni mogel niti enega kosa od teh niti 1x oblečt

). no, to je to, kar ima Svit novega - zaenkrat - nekaj mu bom šla še jaz kupit, čisto zato, ker pač nekaj bi mu rada - in pa tradicionalno moram sešit še pajacka za iz porodnišnice. Lejlinega sem šivala med porodom, samo nisem ziher, da bom mela tokrat dovolj časa, ker gre vsakič malo hitreje (takrat sem ipak mela cel dan na voljo...)
Ampak je tudi podloga že gor na previjalki, da se mi odvadijo met to za odlagalno površino predno bo to nujno potrebno

) in se odločila, da rabimo še ene male poličke za kake domače pleničke, ker se tega kar nabere, da je uporabno. Sicer te, ki jih imam, bojo verjetno (upam!!!) na začetku še prevelike, samo nameravam še kakšne naredit. Oprala sva vse flaške in dude, praktično vse še neporabljeno, hehe. In sicer sterilno, ker je bilo v sterilni škatli zaprto, ampak sva vseeno oprala in bom lepo vse še 1x sterilizirala, ampak to tudi enkrat januarja, da bo pač lepo sterilno ostalo do malega. Čeprav seveda upam, ad tako kot malidve nič od tega ne bo rabil

.
Oprala dojenčkaste igračke, kar se ne da oprat, bo pa lubi ročno umil (se je javil:). Tudi koš za plenice sva postavila, v bistvu oba - enega za pralne, enega za navadne - kar je po svoje smešno, glede na to, koliko plenic porabimo

. Ampak je fajn met doma en koš za ostale odpadke, po katerem ne brskajo otroci in ta se je čisto fajn obnesel, pa ker ga že mava...
manjka mi še par stvari, ki jih nista ne mami, ne lubi našla v bratovi kleti:
bodiji z dolgimi rokavi, pa en lušten plišast pajacek, tople kapice,... tako da me čaka še 1x brskanje tam (se že veseilm...), pa prevleko za lupinico morava oprat, najt un vložek za dojenčke in še to oprat, pa ležalnik in voziček umit in nastavit na "dojenček mode" - torej v ležečko in podložit, da je vse lepo ravno in ne trese, pa najt in dat not ovčko, da bo toplo,... - zdaj je seveda v sedeči in poletni varianti.
miami, vsako zlo za nekaj dobro, boš vsaj sadje lahko spet jedla - jaz si brez tega ne predstavljam. Sicer pa, punce, meni je že sama misel na dieto očitno mal pomagala

, saj sem zgubila 1 cm v bokih! Mi ni bilo jasno, ko sem šla zadnjič ven, na knjižni sejem, pa so mi non stop kavbojke ("nove", torej tiste, ki mi jih je dala soseda zadnjič, ko je rodila in so mi prej bile ko ulite) skoz lezle dol, kljub temu, da sem mela spodaj oblečene pajkice (sem pač zmrzljivc, pa z biciklom sem bila). No, pa sem se za štos doma zmerla - in imam 101,5, prej pa 102,5. Ja, kul no.

Kar se kil tiče, so ful odvisne od polnosti mojega črevesja, čez vikend sem mela že 68,0 (moj "lifetime record"), zdaj mam pa 67,5 kg. Joj, če bi še malo tako ostalo...
Zdaj mam prav slabo vest za vsako deko, ker se bojim, da bo potem pa mali debelinko, čeprav vem, da moram zdaj jest normalno in sem se nekak že navadila, da pač teh par dni ne morem met slabe vesti, ker pač moram tako jest. Pa glede na en strokovni članek, ki sem ga zadnjič slučajno našla na netu prav o tem gest. diabetesu, naj bi bila meja za 50 g OGTT, so oni meli mejo 9 mmol/l, pri nas je pa meja 7,8 (jaz sem mela pa 8,4), tako da imam še upanje, da pa vseeno nimam sladkorne, da se je mali pač malo nažlampal plodovnice in da se sekiram čisto brezveze (to mi je najbolj všeč, kadar vidim, da sem se brezveze sekirala

- veliko bolj, kot kadar ima sekiranje ful smisla

). Tako da - po svoje 11 kil niti ni tako zelo ogromno za 3. nosečnost, res pa je, da mam še skoraj 2 meseca do konca...
Malidve sta bili čez vikend že boljše, v pet. smo šli k zdravnici (ni bila naša, čeprav naj bi bila po razporedu) in so jima dali antibiotike, za katere sem 99%, da jih ne rabita, ampak valjda jima jih dajem, ker pač nisem zdravnik (I hate that!). Bilo jima je boljše že predno bi ab lahko sploh prijel... Samo zdaj jih pač morata pojest do konca... Se mi zdi škoda. Sta pa seveda doma in bosta verjetno do konca tedna - v čet. pop. imamo kontrolo - saj do čet. bomo že (čeprav gre lubi na teren), samo v čet. mam pa jaz diabetološko in bo lubi moral vzet bolniško, če ne dobim nikogar, da bi ju počuval tisti čas...
Danes grem pa na tisto predavanje o varnosti otrok v prometu, pride še katera?