IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Janchek: če so te tako pohvalile si pohvalo zagotovo zaslužila. Verjetno bi bilo vsaj malo lažje, če bi imela koga od svojih, da bi ti delal družbo, vsaj od začetka. Kar se pridobivanja na teži tiče mislim, da bi bilo fino, če pozabiš na zgodbo svoje sestre in matere in zaupaš svojemu telesu. Tako kmalu po rojstvu ima večina doječih mamic le malo mleka, saj ga
ne rabijo ravno veliko. Pri tako dobrem napredovanju ne vidim potrebe po tem, da bi dodajala AM. Če bo
pri enem obroku dobila manj kot res rabi, bo naslednjega zahtevala prej, kar bo spodbudilo nastajanje mleka, da ga boš imela več. Tudi tebi priporočam čaj za dojenje. Meni je bil zelo praktičen HIPP-ov, ki je instant in ga samo raztopiš v vodi.
Sej ne gre zato, da bi poslusala mamo al pa sestro samo opazam, da zjutraj imam mleko, tekom dneva ga kr ni več
tko da takrt dodajava Aptamil. Opazila sem tudi, da je mlek kar prozorne barve in ne vec take kot je bil prej. Pa pijem ta instant ČAJ ZA DOJENJE od Hipp-a, tko da zgleda da je mlek moj res nekakovosten in je zato Maša tako hitro lačna. Danes sva začeli tudi dajati kaplice D3 ali neki tazga in opažam, da jo kr mal zvija od tega ampak ok, dobr da ji doziramo zjutraj, da bo potem tekom dneva že ok. Zanima pa me nekej, a ima katera uno napravo kjer slišiš otrokovo dihanje in zvok. Jaz imam namreč samo kamerco varzško in bi rada kupila še tisto za zvok, ker bi mi to prav prišlo. Poznam samo un Angel Care samo je pa drag ko žefran - 85€.
Prve dni se iz dojk izloča mlezivo, ki je rumeno in gosto, nato pa lahko tudi nekaj tednov bolj redko in tekoče mleko, če ga izčrpaš je tako bolj sivo modre barve, kot pa bele, to je čisto normalno. Normalno je tudi, da so dojke zjutraj, sploh če se

preko noči manj doji, na občutek bolj polne, preko dneva pa potem manj. To še ne pomeni, da v njih ni mleka, saj se le-to tvori sproti, tudi medtem, ko se

doji. Če imaš željo dojiti, se ti splača jo vsakič pristaviti na obe dojki, čeprav je to časovno bolj potratno. Če si ob tem, ko dodajaš, bolj umirjena je pa tudi to seveda čisto OK.
Imam eno vprašanje za vas. Mene je v porodnišnici kar šokiralo, ko sem ugotovila, da sem pri skoraj 35 letih najmlajša od 3 mamic v sobi. Si poskušam to razložiti kot naklučje, po drugi strani pa razmišljam, če se je starost mamic pri nas res tako povečala?
Mi2 sva bili včeraj zunaj 15 min, v nosilki je bla lepo skrita pod bundo, da hladen zrak ni prišel do nje, ta veter danes mi pa ni čisto nič všeč.
Trnuljčica: moj prvi je dobil napad histerije, ko sem ga poskusila dati v sling (štorkljo), zato sem ga nosila v kengurujčku, kjer se je zelo hitro umiril.

še nisem poskusila dati v sling, ga imam pri tašči, ker ga tudi drugi ni maral. Sedaj sem si nabavila sleepy wrap, ki je primeren od novorojenčka dalje in mi je od prvega nošenja dalje zakon. Mala se umiri že ko jo začnem dajati notri in je potem ves čas nošenja čisto mirna. Na
www.mojskratek.si si lahko nekatere nosilke tudi izposodiš, da jih probaš in ne kupuješ na slepo.