IZVIRNO SPOROČILO: populis
vrtec: vsak ve da ima za sebe prav verjetno
. Jaz mislim tako: naša je en velik manipulator, če bi ji omogočala te t.i. "počitnice" bi se jih hudo hitro navadila in bi začela izsiljevati z tem( ne rečem da bi ji zaradi tega tudi ustregla) kadarkoli. Dovolim med vikendom da gre, pa še midva se malo odpočijeva in naspiva.
Po drugi strani je pa naša babi sicer fit ampak ima težave z ramo, ker ima natrgano mišico. Delala je v vrtcu in jo ima zelo po vrtčevsko, ji v vsem ustreže, jo dviguje , nosi sem in tja......... zarad tega imam pa slabo vest da ji jo podturim, ker vem da jo bo vseen dvigovala in podobne zadeve. Rajši jo pokoristim za čuvanje, po kakšni bolezni ko še ni čisto za v vrtec jaz pa moram v službo.
Kaj pa ko bodo v šoli? Si potem tudi lahko privoščimo med letom da gre za en teden na počitnice k babici?
jutro!!
No, kar se vrtca tiče... če je vaša babi delala v vrtcu, pa da zdaj dela "po vrtčevsko", se mi zdi malo zanimivo, da ji v vsem ustreže, ker mi v vrtcu jim namreč ne..

kam pa pridemo, da pri 14 malčkih (od 1-3 je tako število) upoštevamo vse njihove kaprice...

zato pa se kar hitro sprijaznijo, da tako pač je... sej se prilagajaš, sam... si samo človek, ne stroj, ki bi lahko istočasno certal/božal/se igral z vsakim posebej.
ko praviš, da se vidva malo odpočijeta in naspita- poglej malo z njenega vidika... tudi ona bi včasih rada samo kakšen dan pobluzila malo
sej si še vedno ti starš in če poveš, da danes lahko, jutri pa pač ne.. in če si dosleden, nekako gre.. so pa tudi karakterji otrok različni, je vse res. eni rabjo 10krat isto stvar, enim pa samo pomežikneš skoraj in že ve..
ko bodo v šoli- sej zato jim pa zdaj omogočiš malo več počitnic, če seveda lahko... jaz sem pod te frej dneve mislila pač to, da je z nama, ko imava dopust, al oba al pa eden od naju pač. k babicam pa gre pri nas enkrat do dvakrat letno za dva do tri dni.. med poletjem.
ker potem je res.. kar naenkrat, ko je šola, ima vsak dan obveznosti, ki jih težje izpusti, potem je služba, ko spet ne moreš kar manjkat (pa še tu mamo poleg vikendov tudi dopust, ki si ga po večini lahko sami razporedimo)...ampak, če maš tak primer kot
ursonok, je spet drugače, ker pač ne živijo v sloveniji in se manj vidijo.
jaz upam, da ne bo zdaj katera mislila, da sem jaz en najpametnejši človek na svetu, ker sem daleč od tega, sam sem mela kar nekaj komplikacij glede tega in zdaj zelo težko spuščam otroka od sebe... moj prvi sin je posvojen in zdaj čakamo prvega biološkega... situacija ni bla ravno rožnata in tudi, ko sem jaz prišla v to "sliko" sem bla pod takim drobnogledom in vse kar sem naredila, že nekomu ni blo prav.. tak da se tud na tiste opazke (ko je rekla ursonok) da če je ženska doma, jo okolica sili v to, da ima otroke pri sebi, ne oziram... jaz ga imam doma zato, ker men tako paše, ko mi ne bo, bo pač v vrtcu.
in se mi zdijo res bedaki tisti, ki "zahtevajo" od žensk, da majo otroke doma, zato ker so same "frej".. kdo pa lika pa pospravlja pa rihta.. in nenazadnje, kdaj si lahko ženska-mami vzame čas zase- po njihovem...
uglavnem, full sem se razpisala

sama sebi pritisk dvigujem.. sej je dobro po eni strani, ker mam drugače full nizkega
en lep dan vsem, midva z malim šibava pogledat moje punce v službo, ker nesem izpolnit papirje za na CSD, pa potem še polno drugih letečih opravkov.
naj vas ne odpihne in se tipkamo!