IZVIRNO SPOROČILO: Aleda
Zanimiva tista točka sirenetta. A pa si to izvajala še preden si imela svoje popadke, koliko časa pa, da se je potem začelo?
Ja, izvajala sem jo še preden se je karkoli začelo dogajat. Do takrat v tisti nosečnosti mi ni niti enkrat otrdel trebuh, popadkov tudi nisem imela.
Zvečer sem si parkrat pritisnila to točko in dobila takoj zatem dva taka srednja popadka in ob tem mi je odtekla voda. V dveh delih, en špljuc, pa čez petnajst minut še en špljuc.
Tako da sem si dejansko iz čistega niča sprožila akcijo. To je bilo okoli polnoči, preden sem se hotela ospravit spat - nisem mislila, da bo učinek takojšnji.
No, potem nisem masirala več, ker je bilo treba spokat in it v P. Tam pa sprejem in je babica ugotovila, da je MV totalno zaprt in sem v eni sobi čakala do jutra. Proti jutru sem začela spet masirat točko in dobila svoje popadke takoj na 5 minut.
Problem je bil, da so bili moji popadki švoh in sem bila zaprta in otrok ni bil še nič spuščen.
Zato sem potem okoli 10h dobila umetne popadke in to se je potem med mojimi in umetnimi popadki vleklo skoraj do 17h, ko sem se iznenada odprla in potem kar hitro iztistnila moje 4 kg sina.
Tako da vseeno priporočam previdnost s tole točko, meni je povzročilo odtek vode in popadke, odpiranja pa nič. Tako da sem zaradi tega že mejila na CR.
Res je tudi, da je potem od jutra dalje nisem več masirala, ker sem bila "obremenjena" s popadki, tako da nisem imela moči še za se s tole točko ukvarjat, mogoče, če bi jo tudi v porodni pridno masirala naprej, bi mogoče vplivalo tudi kaj na odpiranje, kaj pa vem.
Mogoče vseeno je bolje počakat, da se otrok spusti, pa da se MV že kaj sam zmehča in odpre, kaj pa vem.
A ja, takrat sem bila v 39. tednu in

je bil težek že 4 kg, tako da po eni strani je tudi bilo ok, da sem si sprožila akcijo, ker če bi recimo šla čez rok, bi najbrž tudi jaz rojevala velikana kot Kaminek in potem še pol leta prihajala k sebi.
Tokrat sem vseeno malo bolj previdna in točke ne tikam, vsaj dokler mi moja G ne reče, da je vse že pripravljano na akcijo.
Punce, ne glede na točko, vsem želim, da se začne, ko bo pravi moment za to, ko bodo vaši
pripravljeni in predvsem, da enkrat ko je akcija, dobite vaše štručke hitro v naročje!!! Eno
vsem, ki nas akcija še čaka!!!