Zdravo babe!
Jaz sem imela danes test glukoze! Ne, samo pitje sploh ni proiblematično (taka nostalgija za časi, ko sem jedla samo cukr), največji problem je potem zdržat dve uri brez hrane!!!
Mislila sem, da bom umrla! Sestra me je med čakanjem ene trikrat vprašala, če se dobro počutim po tej glukozi, na koncu, ko mi je jemala kri, pa pripomnila, da "zgledam res slabo". Halo, valda, pa ne zaradi glukoze, ampak zaradi zlakotnjenosti! Mater. Na tešče sem imela cukra 4,6, po dveh urah pa - pazite! - 3,8!!!
Saj ni čudno, da se mi je mešalo. Halo. rezultat je seveda zelo dober (tj. sem zelo daleč od nosečniške sladkorne), ampak ... pustit človeka stradat toliko časa. Zajtrk je moj najljubši obrok, NIKOLI ne grem nikamor brez zajtrka in sploh. Ej, ko sem prišla domov, sem se nažrla ... petkrat preveč. Mislila sem, da mi bo trebuh počil. Koruzni vaflji, čičerikin namaz (doma narejen, af kors), avokadov namaz, dušeni paradižniki s kalčki in eno super začimbo, povrh pa Pu Erh!
Mljaskica.
Ja, saj vem, da se vam sploh ne cedijo sline, a mi smo hudi alergiki, ne jemo mleka, jajc, glutena in sladkorja, od mesa pa samo ribe (no, tamala in mož še perutnino, ampak doma zelo redko). Tako da živimo od stročnic, zelenjave, rib in raznoraznih žitaric (kvinoja, amarant, ajda, proso). Za posladek pa suho sadje ali med.
Kilogrami ... V tej nosečnosti mi to ful mori
Taprvič sem non stop, ampak res non stop žrla samo sladkarijo, pa sem se zredila za 13-14kg. Pa skoraj vse mi je šlo v trebuh. Zdaj sem imela pred zanositvijo okoli 8kg manj kot prvič pred zanositvijo, jem ful zdravo, nobene sladkarije in junk-fooda, telovadim skoraj vsak dan, pa se ravno tako redim. No, zaenkrat sem na +5 (zjutraj, na tešče, v pižami), a vseeno. Se moram brzdati, zvečer ne jest itd itd. Si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi jedla tako, kot sem prvič
Sem si dala še ene 5kg fore, več pa raje ne - se mi ne da s tistim špehom na trebuhu ukvarjat po porodu. Res ne.
Kako je kaj z vašo krvjo? Jaz imam anemijo. Zadnje dva meseca jem železo na recept - in ni NOBENEGA učinka. Prejle sem preverila izvide na netu in sem prav slabe volje. Da ne omenjam trebuhobola in zaprtja po teh tabletih. Fuj. Zdaj sem se odločila, da jih bom nehala jest - starci so mi iz Slovenije prinesli Redapin sirup, doma si dvakrat na dan stisnem svež sok iz pese, poleg tega pa nameravam tu pa tam deci rdečega ruknit. (Sem si ravno nalila malo Modre Frankinje, mmm
.
Sicer sem pa precej napsihirana, pravzaprav se mi totalno meša ... Še dva dni, pa bo vse mimo
Nič, grem
Lepo se imejte