Jaz ne morem spat. Že vsaj od 4h
. Strašno. To se mi v prvi nosečnosti ni NIKOLI zgodilo. Pa ful imam kislino. Želodec me itak začne bolet vsak dan popoldne, zvečer umiram, zjutraj je pa kao za silo ok. No, včeraj zvečer sem se pa nabasala riževega mleka in suhih fig (fuj, kako mi sladko ne sede sploh!) in sem imela tako kislino, da sem mislila, da me bo pobralo
. No in zdaj ob 4h se zbudim vsa "prepečena" od zgage. Za znoret.
Pa ko bi bil človek vsaj realen in brez iluzij (da mu bo uspelo nazaj zaspat) in bi vstal lepo ob 4h in do zdaj že kaj pametnega naredil. Tako sem se pa premetavala po postelji dve uri, zbudila moža, človečka v trebuhu, nato pa sitna ko driska končno vstala. Zdaj sem si namešala bazični prašek (proti kislini), skuhala koprivni čajček in se spravljam k delu.
Spanje
Jaz pogosto spim na hrbtu. Zaspim morda na boku, ampak se ponoči zbudim na hrbtu - pa ne vem, ali me telo zbudi, ker mu kaj ni všeč, ali se zbudim zaradi stranišča, ali pa zaradi žeje. Ponavadi opravim kar vse in poskušam spet zaspat na boku.
Gibi
A je pri tistih, ki ste drugič noseče, tudi vse drugače kot v prvi nosečnosti? Ta prva je bila res mirna, skoraj se ni gibala, če sem jaz telovadila, je pa naslednji dan itak skoz spala. Temu zdaj se pa meša - skače non stop, neodvisno od tega, ali sem jaz naspana ali utrujena, ali telovadim ali ne, ali sem sita ali stradam. On ima svoj žur in se sploh ne meni za nič! Sicer ima obdobja, ko spi, a vseeno. Takega cirkusa se iz prve nosečnosti ne spomnim. Kaj šele bo, ko bo imel 2 ali 3kg (prva se je rodila s 3950gr!)
Posteljica, voziček in ostalo
Mi bomo imeli vse od tamale - prenosno zložljivo posteljico (smo bili ful zadovoljni), njen voziček (ki ga ona strašno ni marala, tako da smo takoj, ko je shodila, vse skupaj pospravili), staro previjalno itd. Sploh se ne mislimo ukvarjat s tem - kar nam bo manjkalo, bomo kupili po potrebi. Glede tega smo čisti pragmatiki - čim manj časa in denarja metat stran za te stvari, ki so resnici na ljubo nepomembne. So samo sredstva, ki hitro postanejo neaktualna, saj otroci rastejo ko zmešani. Sentimentalnih občutkov ob nakupovanju in ogledovanju "oblekic" pa nimam - nasprotno, sploh ne razumem, kako lahko obstajajo štacune, kjer body ali pajacek stane ... v bistvu sploh ne vem, ker nikoli tam ne kupujem. Mi kupujemo vse v velikih trgovinah, po več komadov skupaj, najpreprostejše zadeve. Ali pa celo rabljene na nedeljskem sejmu, ki smo ga odkrili šele po šestih letih življenja tukaj! Imajo pa ful hude zadeve po par evrov (če preračunam). Otrok je pa itak v vsem srčkan, kar koli mu natakneš. No, vsaj naš
V ponedeljek sem imela pregled - res ne vem, zakaj sploh še tja hodim. Privat, plačujem okoli 20 eur za obisk. Vpišejo izvide - za analize prej seveda sama plačam -, zmerijo mi pritisk (kar lahko delam doma), stehtajo me (kar itak delam doma
), potem me vaginalno pregleda (smisla tega ne razumem), potem mi naredi hiter UZ, da pogleda MV (ker sem imela konizacijo), ki je itak vedno nad 4cm. Potem vpraša, ali rabim bolniško, ji vedno znova razlagam, da delam na pogodbe, nato še napiše kak recept za kak nov trapast vitaminski ali železov preparat, ki ga odvržem že na poti do tramvaja. In to je vse. Ne vem, a če ni problemov, potem pregledov pri ginekologu sploh ne rabiš. Izvide za vodo in kri si pa znam sama precej dobro razložiti
Edina in največja moja želja je, da tokrat rodim po naravni poti. prvič sem imela nenapovedan CR in to je bila najhujša nočna mora v mojem lajfu. Tudi zdaj ne vem, kako bo - ti dohtarji bi me najraje že zdaj začeli rezat
. Nazadnje je pogledala tudi brazgotino po CR (z UZ) in rekla, da "bi lahko bila debelejša", da pa "ni slabo". Ne vem, kako naj so to razlagam.
Gledate kaj politiko? Predvolilna soočenja? Kar zabavno. Predvčerajšnjim sem si malo zapisovala jezikovne napake naših politikov. Sem mislila, da me bo pobralo: "tisti [uradniki], ki se skrivajo po kotovih" (Žerjav), "smo šli v nov korak" (Erjavec), "bolj velike in večje države kot Slovenija" (Pahor) in podobne traparije.
Ja, dokler nam bodo taki vladali, bomo res še daleč od "erste Klasse"
Zdaj pa res delat!
lp
< Sporočilo je popravil ursonok -- 17.11.2011 6:45:04 >