Ne, dolgočasnega lajfa nikakor nimamo!
Tamala je šla spat ob 20h in se zbudila ob 5h! Kliče "očka, očka", gre moj tja, ji pojasni, da je še "sredi noči" in da je treba vsaj še eno uro spat, če ne več. Ona ne, kričat "mamica, mamica", prilaufa v sobo in začne: "hočem napitek, moj napitek!" (gre za rižev napitek, ki ga dobi vsako jutro). Zunaj trda tema, v bloku smrtna tišina. Jaz njej, da smo sredi noči, ko se ne je in ne pije, ampak se spi. Tamala v histerijo, vlečt mojega za roko, da bi vstal iz postelje, kričat "moj napitek, hočem napitek", ji rečemo, da mi spimo in ne mislimo vstat. Laufa v histeriji k mizi in začne vleči stol proti hladilniku (zraven seveda kriči "napitek bom, napitek"), ji rečem: "Agata, če si žejna, imaš na mizi vodo. In če ne spustiš takoj stola, te bom peljala nazav v tvojo sobo in se bova tja zaprli, dokler se ne umiriš". Ona še bolj v histerijo, jaz vstanem, jo peljem v njeno sobo, se zakleneva, jaz se vsedem na tla in si v mislih pojem (neke vrste molitev, al kaj, da ne bi popenila), tamala se pa zaleteva v vrata, buta z rokami, nogami, glavo in noro glasno kriči: "napitek, moj napitek, očka!". In tako kakih 15minut. Mislim, da je zbudila pol bloka. Vmes ji parkrat rečem, da bo napitek dobila "zjutraj" in da "očka spi". Po petnajstih minutah se je pomirila in se prišla stisnit k meni v naročje. Ji vse lepo počasi razložim, ona vmes zeha, jo odložim na posteljo, kjer je potem zaspala do 7.15.
In potem prileti lepo naspana v dnevno, ful dobre volje, in razlaga, kako sta se "ponoči z mamico zaklenili v sobo".
Midva pa oba čist zalepljena, totalno neprespana in tečna.
Ne morem verjet, česa so zmožni ti triletniki. Totalna manipulacija. Sredi noče te vrže pokonc in hoče "napitek". Ne vem, po kom ima to.
Baje zdaj naši dojenčki v trebuhu že slišijo. Kaj pa si je mislil, ko je sredi noči slišal sestrico tako histerično kričat? Madonca, saj se bo bal ven pridet!
Ne razumem, zakaj ne more spat. Že nekaj tednov hodi okoli s podočnjaki, je totalno zmahana, spat pa ne in ne. Na sumu imam kakšno alergeno hrano - spomnim se, da ni mogla spat, ko je v vrtcu pila sladkan čaj. Bo treba vprašat kuharice, kaj tam čarajo.
Ali je mogoče, da zaradi stresa ne spi (vrtec je konec koncev le neke vrste stres). Ampak ji tam kar dogaja. Nimam pojma.
No, zdaj delam, pijem zelenjavne sokce in ultra močan Pu Erh. Popoldne se dobim s kolegico, ki pride za praznike iz Dublina. Komaj čakam - bova šli kaj okusnega prigriznit
kkkkk
ja, jaz imam tudi čedalje manj prostora v trebuhu, ampak me to ne ovira, da se ne bi preveč nabasala vsakič, ko jem
. 6kg v 28. tednu je res elegantno. Prida si, da se tako poslušaš in ne pretiravaš.