Ko ste že ravno pri vozičkih, lahko povem, da smo bili (in še bomo) zelo zadovoljni uporabniki Quinny Freestyle 3xl.
Kar se tiče vodljivosti, se je meni zdel daleč najboljši (sprobano samo v trgovini, kjer pa so itak vsi zelo vodljivi, kakšna je razlika na pravem terenu, si ne predstavljam), kosal se je samo še s Peg perego trikolesnikom (ne vem več modela). Prednost sva dala quinnyju zaradi zlaganja (pri PP ravno hvalijo način zlaganja, meni se ni zdel praktičen), možnosti obračanja sedeža v obe smeri (ta je bila v bistvu najpomembnejša, voziti nekajmesečnega dojenčka tako da te ne vidi, je po moje mučenje, o tem so celo raziskave, kako negativno vpliva na dojenčka, če ga voziš med drugimi ljudmi, pa nima tvojega obraza pred sabo, da bi se počutil varnega) in pa naklon sedeža, ki se dvigne v popolnoma pokončni položaj. Voziček smo takrat najceneje kupili preko spleta iz Nemčije v kompletu s košaro (za ceno vozička brez košare), velja pa razmisliti o novem, če kupujete za prvega otroka, ki verjetno ne bo zadnji.
Aha, še ročna zavora, ja ta voziček jo ima in se mi je zdela zelo uporabna (res smo ga uporabljali pri vožnji po klancih). Deluje na enak način kot na kolesu, torej ne gre za to, da bi samo blokirala (ta zavora je tudi spodaj) ampak z njo res lahko bremzaš na klancu. Jaz jo še zdaj pogrešam na mareli, ki jo uporabljamo sedaj, in si velikokrat mislim, joj zdaj bi mi pa res prav prišla tista zavora (recimo vsakič, ko se moram spustit po klančini za kolesa v bloku).
Torej pri nakupu vozička se splača biti pozoren na predviden namen uporabe, zlaganje, velikost zloženega vozička, obrnjenost sedeža in nakloni sedeža. Sama zavora pa vseeno ne rabi biti ravno odločilni faktor.
Še lupinica: na Quinnyje grejo Maxi Cosi lupinice, ki so bile takrat ocenjene kot najboljše (to je bil tudi eden izmed razlogov, zakaj ne PP), vendar kljub temu, da sva pazila, da bosta lupinica in voziček kompatibilna, nismo v enem letu niti enkrat (!) dali lupinice na voziček. Ampak, tega pa res ne morete vnaprej vedeti. Ja, drugače je bila naša
do enega leta v lupinici, pa še takrat ni imela čisto 9 kg, vendar je bila ravno zima in jo je bilo res že težko spraviti v lupinico. Smo se tolažili, da z zimskimi oblačili pa verjetno že ima 9 kg. In evo, kmalu bo 2 leti in še nima čisto dobro 10 kg. Mogoče bi še vedno lahko bila v lupinici.