En sončen pozdrav iz Primorske!
Sem čakala današnji pregled, da bom lahko kaj več napisala...in...pol zdravnice ni blo
-tko, da nevem nič več kot sem pred 1 mesecem (razen to, da sem šla + 2 kg)
. Sem pa v 32t in 1/7 - Pač urin, pritisk, teža, počutje b.p...pol pa še kratek ctg (5min) brez inetrpretacije rezultatov - bodo, ko bo zdravnica, naročena sem pa spet čez 14 dni
. Sem vprašala za test za streptokok - je rekla, da ga nardijo med 35 in 37. tednom in če je pozitiven se to zapiše, tako, da dobiš ob porodu antibiotike (in nekaj tudi
), tko da sem si odahnila, ker sem brala, da te dajo na CR, da se izogne potovanju skozi mat. vrat in s tem okužbo na otroka
. Sicer sem že enkrat bila + in upam, da se je takrat z antibiotiki pozdravilo....
Končno so se začeli lepši dnevi, tko da je svetleje zjutraj, ko grem v službo...pa tudi dnevi so daljši
...predvsem pa višje temperature, ki naredijo sprehod ob morju prijetnejši...
. Sicer sem v službi še (uardno) 4 tedne...verjetno bom en teden prej vzela fraj....ampak mi grejo tko dnevi hitreje...pa tudi dokler lahko - zakaj pa ne
. Ćeprau popoldne nujno rabim spanec (dokler s ga še lahko privoščim
). Drugače posebnih nosečniških neušečnosti nimam...bolečine v rebrih (pritisk trebuščka,
je pomoje še narobe obrnjena, ker čutim brce bolj v spodnjem delu trebuha in ne rebrih), ponoči bolečine v bokih (ampak se to umirja-nekako z blazino zmeraj boljše sodelujeve se mi zdi (na začetku sem se bolj ''kregala z njo'' in jo ponoči na tla vrgla, ker me je nekako samo ovirala
, obiski wcja 2-3x/noč (se pa kar brez razloga zbudim ponoči in u luft gledam...
- a je to tista '' nosečniškl insomnia''?, opažam tudi, da mi stvari iz rok padajo ...kot da sem čudno nerodna (glede na to, da delam v labu, ko moreš met delo organizirano, mirno roko, itd se mi zdi kar čudno, da mi stvari kar po tleh letijo) - da ne govorim o kakšnem spotiku ali butanju v pohištvo
.
Priprave na porod - jaz tudi ne vadim dihanja, ker se mi zdi čudno kar tko brez razloga nekaj...pa niti nevem če prav delam...pomoje tuudi, tko kot so že taizkušene rekle, da nekako pol tam znaš ...oz. slediš pomoči babic. Pol, pa čuješ zgodbo, ko te tvoj partner ''uči'' dihanja med popadki in o tem kako ženske znorijo zraven in jih ven pošljejo, ker jih delajo preveč živčne
. Keglove vaje pa kot se spomnem...tudi bolj poredko...ponavadi, ko lulam - mam takrat najboljši filing kje točno so te famozne mišice medeničnega dna...sicer pa pri telovadbi zadnjih 10min gremo čez rutino:''stisni, dvigni, zadrži...ali pa ''škarjice''-stisni, malo popusti, še malo popusti, še malo...stisni in spusti do konca''- sounds funny, ne
.
Handling otroka - tisti famozni CD od Vzajemne me je malo razočaral-sem misnla, da nevem kaj bo ampak ok...sem pa zasledila tale link, ki naj bi bil akr dober glede tega dvigovanja, če katero še tako zanima...http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA. Mene na trenutke kar zgrabi malo ''panika'', kaj vse naj se naučim, da nebom pol, ko en hlod - se bala reagirat oz. probat stvari..pa me kolegice vedno pomirijo s tem, da lahko preberem 100 knjih in pogledam en kup filmom...ko bom pred svojim dojenčkom je popolnoma druga praksa. Od nekje dobiš to voljo, znanje,, pogum...da kljub temu, da ti je čudno...nardiš vse, ker veš da moraš...Sicer pa vse so se na začetku lovile...in na koncu zvozile ne
No, pa sem vam dala malo dela z branjem...čveka, ni kaj
čaw čaw