Pozdravljene so
Čestitke vsem za NS! Tudi jaz komaj čakam, da jo dam skozi, ma bom mogla počakat še do drugega petka!
Miklavž - meni je prinesel že toplice
Blo je ful fajn, sem uživala 100 na uro. Uporabljala sem sicer tampone za zaščito in se po kopanju preoblekla tko da nisem staknila nobenih glivic.
Vrtnica00, jaz na tvojem mestu ne bi šla dajat krvi, saj si zunaj nevarnosti. Prvijo da 1:300 je slabo, ti pa imaš 1:1854. Moje mnenje je, da na teh naših pregledih krepko služijo! Naši starši še vedo ne, kaj je nuhalna svetlina. Sej je prav, da si potolažen, če izveš, da je verjetnost zelo majhna, ampak to ni garancija, da bo otrok zares zdrav. Statistika pove, kakšna je možnost da bo kaj narobe in četudi je majhna še vedno obstaja in četudi je velika, še vedno obstaja možnost, da bo vse v redu. Zato se meni zdi neumno zapravljat denar za dodatne preglede, če je verjetnost že majhna. Bolje se je prepričati, da je in bo vse v redu in uživati v nosečnosti. S tem sigurno naredimo več dobrega kot pa da se sekiramo zaradi nekih številk v izvidih. To je moje mnenje, verjamem pa, da se ne boste vse strinjale.
Bi obdržale prizadetega otroka? Glede na to, da bomo v kratkem vse dale skozi NS me zanima, če ste razmišljale, kaj bi naredile v primeru, da bi vam rekli, da je verjetnost, da bo vaš otrok prizadet, zelo velika? Bi splavile brez pomislekov ali bi otroka vseeno obdržale? Jaz sem o tem veliko razmišljala, a še nisem prišla do zaključka. Zavedam se, da ti prizadet otrok zelo spremeni življenje, sem pa tudi poslušala predavanje ženske, ki je preživela splav, tako da bi se mi bilo v takem primeru zelo zelo težko odločiti. Se mi zdi, da si vsak zasluži življenje, četudi je drugačno od povprečnega. Vprašanje je le, če smo pripravljeni žrtvovati del svojega življenja za to novo življenje...