IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
samo ne vem potem zakaj recimo septembra niso izdali odločb z veljavnostjo do 31.12.2011
Ker jim trenutno veljavna zakonodaja tega ne dopušča - zahteva izdajo odločbe za 1 leto.
Ne smemo v isti koš metati vrtca in OD.
Za vrtec so vedno veljale odločbe za koledarsko leto. Če otrok vstopi septembra, je bilo pač treba dat vlogo za 4 mesece tistega koledarskega leta, do 15.11. pa vlogo za naslednje koledarsko leto. In je ista odločba veljala naprej, tudi če je otrok prestopil recimo iz jasli v vrtec (ker je itak bil samo plačni razred zapisan in ne znesek).
Torej bomo čisto vsi po vrsti morali zdaj dati nove vloge za koledarsko leto 2012. To pa bo očitno možno narediti šele po 1.12. na novem obrazcu in na CSD - s to informacijo se je začela ta debata.
Vlogo za otroške pa je do sedaj vsak dajal v mesecu pred iztekom, torej odvisno, kdaj je rojen najmlajši otrok. In če bi jaz od 1.1.12 dobila več po novem zakonu, mi nihče ne more preprečiti, da na tisti isti vlogi, ki jo bom itak dala za vrtec, označim še uveljavljanje otroških. Briga me, če mi zdajšnja odločba velja še 8 mesecev v 2012.