writing-img

RE: znižano plačilo vrtca

clock-img

20.10.2011, 20:40

clock-img

majakla

pencil-img

6662

Danes v vrtcu dobili obvestilo:

"bla, bla, bla... zato nove vloge oddajte pri pristojnem CSD bla, bla, bla in sicer od 1.12. do 31.12.2011.
Vlogo morajo oddati vsi starši (novo sprejetih otrok, ki so bili vključeni s 1.9. ali kasneje in starši, katerih otroci že dalj časa obiskujejo vrtec).

V kolikor bo vloga posredovana na občino ali v vrtec bo le ta zaradi nepristojnosti zavržena.

Ministrsvo za delo, druž... nas je tudi obvestilo, da bodo o tem stranke obveščene še z brošurami, na spletnih straneh in preko medijev." 

clock-img

29.10.2011, 09:24

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Nova vloga na netu

Na vrhu piše vzorec vloge. Je možno, da se bo še spremenila?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

29.10.2011, 11:52

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Banda zdaj mi bojo še odpravnino notri šteli ali kaj. Rajši bi imela službo kot odpravnino. Sicer mi ni jasno kaj mislijo z življenjskim zavarovanjem. Katerega naj bi vpisal, če si ga dobil izplačanega ali kako? Me res zanimajo kakšna bodo navodila za izpolnjevanje tega umotvora. Pa odškodnine, zdaj bodo tudi odškodnine od zavarovalnic notri šteli, mislim kaj vse se ne spomnijo. Kaj jim bo podatek o prostovoljnem zdravstvenem zavarovanju? Še dobro, da ne želijo še stanje TRR za subvencijo vrtca.

clock-img

29.10.2011, 12:43

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Ja noter bodo šteli prav vse možno.
Jaz sem nekako preštederala, da bodo tisti, ki so sedaj plačevali prvi razred vrtca sigurno napredovali vsaj v drugega, ker se bodo noter šteli določeni socialni transferji, ki se do sedaj niso.  
Iz siromaka bodo naredili še večjega siromaka...
... saj bodo vse zj.eb.ali... user posted image

Emaa- stanje na trr in prihranke bodo gledali za izračun otroškega dodatka in štipendij (in glede na to, da se bo vse urejalo na csd je velika verjetnost, da bo to avtomatično tudi v izračunu za vrtec). Jaz sem že zaprla varčevalne knjižice.

clock-img

29.10.2011, 13:20

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Nova vloga na netu

Na vrhu piše vzorec vloge. Je možno, da se bo še spremenila?

Hmm,nimam pojma. Sem spregledala,da pise vzorec na vrhu user posted image

clock-img

29.10.2011, 21:33

clock-img

Peli

pencil-img

1910

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Emaa- stanje na trr in prihranke bodo gledali za izračun otroškega dodatka in štipendij (in glede na to, da se bo vse urejalo na csd je velika verjetnost, da bo to avtomatično tudi v izračunu za vrtec). Jaz sem že zaprla varčevalne knjižice.

Po temle, kar piše pod točko Priloge:

□ izpis prometa na vseh računih vseh oseb navedenih v točki I. za zadnje 3 mesece pred mesecem vložitve
vloge (samo v primeru uveljavljanja pravice do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka,
subvencije najemnine, plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje ali kritja razlike do polne
vrednosti zdravstvenih storitev
),

Po temle bi jest rekla, da ni treba dat izpiskov za otroški dodatek, štipendijo in za znižano plačilo vrtca user posted image

clock-img

30.10.2011, 09:05

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

pa saj že na vrhu, ko križaš, kaj boš uveljavljala, piše, katere točke je potrebno v nadaljevanju izpolnit.
Eh, brat bo treba navodila, meni se pravzaprav zdi vloga zelo enostavna za izpolnit.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

30.10.2011, 13:15

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

30.10.2011, 13:35

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

S tem,da sem koma sedaj opazila,da sedaj se bo gledal neto dohodek prej pa se je bruto.

clock-img

30.10.2011, 14:01

clock-img

Ajvy

pencil-img

9462

o mary....kolk zakompliciran obrazec.....:-(

Beauty Comes With Dark Thoughts

clock-img

30.10.2011, 18:51

clock-img

Anonimen

Ja a čist vse lahko odprete ta obrazec, samo meni ga ne pokaže user posted image

clock-img

01.11.2011, 16:53

clock-img

KIKI****

pencil-img

1955

Naj še nedko tole razloži:
...imate v lasti stanovanje ali hišo, v kateri/em živite in katere/ga vrednost presega vrednost primernega stanovanja za 48-kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka, in želite uveljavljati pravico do denarne socialne pomoči, podpišite spodnjo izjavo!

Ok, razumem kaj pomeni če nekdo presega, ampak kolikšna pa je vrednost primernega stanovanja za 48 kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka?

clock-img

01.11.2011, 17:13

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Vrednost primernega stanovanja (ali hiše) se lahko določi samo po povprečno določeni vrednosti povprečno enakih nepremičnin v vaši občini.

clock-img

01.11.2011, 19:03

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

hm...a ze obstaja kje obrazec za (informativni) izracun po novem zakonu!?
tak, da samo stevilke vpisem in mi izracunauser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

01.11.2011, 19:09

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Jaz še nisem naletela nanj (je pa res, da ga tudi kaj posebej nisem iskala). Tako ali tako pa raje računam "peš", ker je bolj ziher. user posted image

clock-img

02.12.2011, 20:30

clock-img

cursa

pencil-img

208

"denar na transakcijskem ali drugem računu, hranilne vloge in druga denrana sredstva po izjavi posameznika (prihranki, ne na primer plača)"
kaj točno je mišljeno s tem? da če imam 10 tisočakov na računu, ki sem jih prihranila od plače, upoštevajo ali ne?
hvala

clock-img

02.12.2011, 21:27

clock-img

sončnica24

pencil-img

3564

Mene pa zanima če je katera vlogo že oddala za vrtec in kaj vse je bilo potrebno napisati in označiti?

clock-img

02.12.2011, 22:24

clock-img

sazi

pencil-img

5175

ampak kolikšna pa je vrednost primernega stanovanja za 48 kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka?

48 x minimalna plača?

clock-img

02.12.2011, 23:02

clock-img

benika

pencil-img

7793

IZVIRNO SPOROČILO: cursa

"denar na transakcijskem ali drugem računu, hranilne vloge in druga denrana sredstva po izjavi posameznika (prihranki, ne na primer plača)"
kaj točno je mišljeno s tem? da če imam 10 tisočakov na računu, ki sem jih prihranila od plače, upoštevajo ali ne?
hvala

Ja, upoštevajo.

clock-img

03.12.2011, 08:57

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
hm...a ze obstaja kje obrazec za (informativni) izracun po novem zakonu!?
tak, da samo stevilke vpisem in mi izracunauser posted image

Ne.
Niti socialne delavke še nimajo programa, pa čeprav se vloge že sprejemajo.

IZVIRNO SPOROČILO: cursa

Ja, bodo upoštevali.
Vendar ne bi smeli, če je to prihranek od plače. Kajti plačo ti tako ali tako že upoštevajo - če pa ti denar prihraniš od plače, pa to potem pomeni, da ti isti denar upoštevajo dvakrat. Kar je nezakonito in glede tega se bom jaz osebno na MDDSZ pošteno zbunila.
Upoštevati bi smeli samo obresti od prihrankov, ki so dejansko tvoj zaslužek poleg plače.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni