IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Dejstvo je, da se ADHDja ne da dokazat. Torej vedno obstaja dvom ali ga dotični otrok res ima, ali je to le bolj komot za starša, ki ima nevzgojenega otroka.
Govorila sem o sošolcu, katerega starši ne delajo, vsaj ne da bi kdo vedel, nič zato, da bi se otroka umestilo nekam, ampak se le izgovarjajo na ADHD. Če bi po moje bili sami prepričani v to, da motnjo ima, bi bilo v otrokovem interesu, da bi bil kot tak obravnavan. In to je ta vidik, ki je meni moteč. In ne vsi tisti otroci z ADHDjem. kako naj starši dokažejo, da ga ima? Kako naj mi dokažemo, da ga nima? On si še nadalje privošči določene zadeve in kaj naj pri tem stori učitelj? Starši zagovarjao stališče, da otrok itak ne ve kaj dela oz. se ne more kontrolirat, kar so tudi tu mame večkrat zapisale. Torej, otrok se ne more nadzirat, starši tudi ne, a učitelj pa ga lahko? Kako, brez da bi starši vzrojili, da so mu zaradi naših sončkov kratene pravice oziroma mu ni dano biti moten?
Ampak saj meni na koncu koncev ni pomembno ali bo ta učenec dobil odločbo. Gre za to, da taiste mame, sodelujoče tu gor, nimajo niti toliko odprte glave, da bi videle, da je to problem tudi za nas ostale in naše otroke. Ne, težave imajo le oni, mi pa smo samo nestrpni.
lp
Za boldano - enako mnogo, kakor se ne da dokazati, da ADHD motnja res obstaja, se tudi ne da dokazati da ne obstaja. In smo spet tam, kjer ni muh. O tem pač ne bomo nikoli skupaj prišli, lahko se pa še leta vrtimo v krogu.
Najbolje in najbolj smiselno bi bilo, da če ima nek otrok diagnozo, da se to pač sprejme. Je le diagnoza, uradna.
To je enako, kot z mnogimi stvarmi, ki sem jih nekaj že naštela.
Če torej uradna medicina ne priznava alt_ernativnih metod pri nas, torej to pomeni, da le-te niso uspešne, ne veljajo nič (pa čeprav jih drugod po svetu priznavajo in z njimi mnogokrat koga tudi uspešno pozdravijo)
Če torej noben tajkun pri nas še uradno ni bil obsojen, kar pomeni, da tajkunstva še nikomur niso dokazali, a to potem pomeni, da tajkunov pri nas ni?
Ker je en človek brez rok in brez nog (ne spomnim se njegovega imena) uspešno prišel na Triglav, pomeni, da vsi ljudje brez nog in rok lažejo, da so gibalno ovirani in da ne morejo priti na Šmarno goro?
Kaj hočem povedati, ti je verjetno jasno. Vse na tem svetu je relativno - Einstein je bil car, pa če je bil ADHD ali pa ne

(btw, nihče pa kategorično ne zanika, da je bil dislektik

, misliš da fake dislektiki (celo z odločbami) pa ne obstajajo?) - tole je bolj za Mateyko
Kar pa se tiče tistega vašega lažno diagnosticiranega sošolca - že najmanj 10_x_ je bilo napisano, da to, da če ima mogoče nekaj otrok res fake odločbe, ne spremeni nobenih dejstev. Ne spremeni ničesar. Ker:
- smo že ugotovili, na točno kaj se pravice iz odločbe nanašajo (na učno pomoč)
- smo že ugotovili (lahko ti pa tudi dokažem tako, da sinovo odločbo pretipkam sem gor, če bo potem mir), da odločba takemu otroku NE dovoljuje, da dela štalo na šoli!!!
- smo že ugotovili, da je na vodstvu šole, kako ima določena šola urejen vzgojni načrt, hišni red itd ... torej kakšne ukrepe ima predpisane zoper kršitelje (z odločbami ali brez) pravil
- smo že ugotovili, da lahko tudi vi starši ukrepate, ker je to vaša pravica
- smo že ugotovili, da obstajajo lažne samohranilke, lažni revni s. p.-jevci, podjetniki in obrtniki, pa to še vedno ne pomeni, da pravih samohranilk ni, niti ne pomeni, da vsi s. p., podjetniki in obrtniki utajujejo davke
- smo že ugotovili, da obstajajo nosečnice na lažnih bolniškah, kar še ne pomeni, da nekatere pa res nimajo težav v nosečnosti
- smo že ugotovili marsikaj ...
Verjamem, da imate problem, celo verjamem, da ima omenjeni otrok res lažno oz. izsiljeno diagnozo in s tem odločbo, a to še ne pomeni, da je to pravilo. To je le izjema, ki potrjuje pravilo, nič več, nič manj.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 9.11.2011 14:47:56 >