Pozdrav vsem nosečkam in čestitke za uspešne preglede!
Težko vas je slediti, sproti natipkate 10 strani! Ampak zelo veliko koristnih informacij in zato sem vam hvaležna
crtek ... evo grem iz ilegale: namesto Anonimna
: starost 33, 4
,1
, 27.2. rok poroda 9.8.
Bila sem na pregledu in moja bučka se je premikala
!
Nuhalna svetlina in ginekologi:
- Dr. Saša Trampuž, Grosuplje - v prvi nosečnosti sem šla k njemu. Bil je super, vzpodbuden, veliko sem ga lahko vprašala, ni skoparil ne s časom ne s slikami UZ ne z informacijami. Cena 70€, pregled vreden te cene.
- Dr. Darija Strah, Domžale: sem se prijavila konec januarja k njej, samo zato, ker bi zraven nuhalne naredila še dvojni hormonski test. Potem sem pa malo pogooglala njeno ime, in sem kar malo v dvomih - za 115€ si ne želim 10 minutnega hitrega pregleda in adijo. Če ima katera izkušnje z njo, prosim za info. Sem že na pol poti nazaj k Trampužu.
- center Kalliste, Domžale: v prvi nosečnosti sem šla tja mislim da v 26. tednu. Nimam pojma, kako je bilo ime ginekologinji. Plačala sem mislim da 90€, dobila pa sem CD in enourni pregled z vsemi informacijami, 3D in 4D ultrazvok. Vredno denarja.
V sredo so se hvalabogu končale moje slabosti; zdelo se mi je, da imam totalno zastrupljen želodec. Med prazniki sem se izogibala pršuta zaradi tokse, plesnivega sira zaradi listerioze, so mi pa dali diagnozo gestacijski diabetes, v katero absolutno ne verjamem. Lani je menda farmacevtskim firmam uspelo, da so mejo za sladkor nosečnic postavili na 5.1. zjutraj na tešče in moja ginekologinja ne dela več testa z glukozo, temveč greš takoj, ko si na meji, k diabetologu. Ta mi je zatrdila, da je to splošna praksa po vsej Sloveniji??
V postih nisem nič zasledila, da bi katero od vas tudi to doletelo, tako da bravo punce
Videla sem, da ste se pogovarjali o vozičkih... mi imamo Peg Perego Pliko Switch cel komplet z lupinico vred. Prednosti - voziček se zloži kot marela na minimalen prostor, lupinica gre tudi na voziček, otrok lahko gleda proti tebi ali v drugo stran. Slabosti - 2 ročaja, majhna kolesa. Zdržal je vse. Ga bomo kar obdžali.
Drugače pa sem v prvi nosečnosti nabavila skoraj vse, tako da nekih večjih nakupov ne bo. Moja kolega sta vse nabavila prek spleta - od bodijev do vozička - rabljeno, po minimalni ceni, pa se mi zdi, da sta kar dobro kupčijo naredila.
Če bi bila prvič noseča bi si želela, da bi mi kdo povedal za to:
- da mi ni treba kupiti olja,
- da ne rabim žametnih hlač in puloverjev številka 56 in 62 - čeprav res dobro zgledajo
,
- da ne rabim 3 dekic, ker jih potem prek telegramov itak dobiš še 3,
- da naj ne kupujem blisače 80cm * 80 cm, ampak si iz ene večje brisače (npr. iz ostankov pri Svilanitu) naredim spodobno m*m brisačo (moj otrok je tak hitro rastu)
- da naj raje ta denar dam za cepljenja (npr. za rota virus). Verjetno sem še kakega kozla ustrelila, ampak se zdaj ne spomnim. Čeprav se kar vidim, kako bom pobezljala pri teh razprodajah
Punce se opravičujem za tale post - izreden primer daru govora
Zdaj vas grem pa še enkrat brat