IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Ali ima katera še kakšen predlog kako ukiniti nočno zbujanje?
Tega, kar bom sedaj napisala, nočeš slišati, a bom vseeno

, saj si z branjem zgornjih izkušenj gotovo že sama prišla do podobne ugotovitve:
enostavne rešitve ni. Dojenčki/majhni otroci se zbujajo zaradi različnih razlogov. Prvi, ker so lačni, drugi, ker so žejni, tretji, ker jih mučijo zobki. Ni nujno, da kar koli vidiš v ustih, saj se zob šele spušča slozi čeljust proti površini. Ko so naši izraščale štirke, se je oteklina pojavila šele po mesecu muk

in po naslednjem mesecu pogostega zbujanja, so prodrli na površje.
Četrti se zbujajo, ker zelo intenzivno podoživljajo stvari, ki so jih doživeli preko dneva, ali sanjajo, ker je opisala trnuljčica. Tu je veliko odvisno od značaja otroka. Pri večji, ki je bila bolj živahna, sem tudi opažala, da je podoživljala stavari oz. sanjala, saj je med spanjem delala različne grimase, se smejala, jokala, "govorila"....
Jaz na tvojem mestu zdaj še ne bi ukinjala nočnega dojenja, saj tvojega malčka očitno pomiri in uspava. In po moji izkušnji je to veliko hitrejši in manj utrujajoč način pomirjanja. Večja se je odstavila pri 5 mesecih, dude ni hotela in potem smo jo morali, ko so jo mučili zobki ali kaj podobnega po celo uro nosti okrog, jo božati ... Manjša se res pogosto zbuja (še zdaj pri 15 mesecih), a jo podojim in spi naprej za kakšno uro ali dve in jaz z njo. Ni mi treba vstajat in se v celoti buditi.
Jaz bi na tvojem mestu dala malega možu za noč ali dve, da se dobro naspiš in da preiskuste ali bo delovalo, če mu date samo vodo. In če bo tako več buden, bi ga dojila dalje. Odločitev je tvoja, a zavedaj se, da so dojenčki, ki pri 6, 7 mesecih prespijo celo noč nbrez težav, prej izjema kot pravilo.
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh
Ali pa se z nogami zatakne v ograjico in ga je treba reševat.
Zakaj ne daš visoke obloge na stranice posteljice?
< Sporočilo je popravil lily32 -- 11.8.2012 7:24:54 >