IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
Bom pa začela že spet jutri ali pa v torek dodajati oz. dozirati kapljice Plivit D3 in bomo vidli kako in kaj ... upam, da ne bo krčev
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Jaz D3 kapljic še vedno ne dajem, ker zdaj je bil že itak revež ko je bil bolan in nisem upala probat da bi dobil še hujše krča.
Jaz si ne bi upala ne dajat teh kapljic, ker, s kostmi (še posebej glave) se ni za hecat!!!
In verjemite mi, da Plivit D3 kapljice bistveno ne vplivajo na nastanek krčev.. Mi jih dajemo naši že 3 tedne in npr. včeraj je bila brez krčev!!! Pred tem je pa imela 2 dni hude krče, 2 dni pa jo je samo napenjalo.. Tako, da teorija, da so kapljice krive za krče, ni res.. Malo škodijo, ne rečem, ma ne da so edini krivec za krče!!! Mamice se moramo sprijaznit s tem, da vsaj do 3 meseca otročki trpijo za krči in napenjanjem, dokler se črevesje ne uredi.. Mogoče se da omilit bolečino s kašnim čajem in kapljicami pa le-te ne pomagajo vedno!!!
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Mi smo imeli včeraj zopet pestro. Od 18 do 21h se je jokal kot nor. Niti do zraka ni prišel kako je jokal od krčev
Dobro da sem imela mami ob sebi, saj je bil moj v nočni, drugače bi se mi utrgalo. Bil je čisto poten od joka. Potem je pa ob 21h zaspal in spal do 3 zjutraj, verjetno je bil že od joka čisto utrijen. Danes je pa čisto druga zgodba. Je ful priden.
A tudi čokolada vpliva na krče?
Tako je naša rožica imela krče v četrtek.. Grozno

In v istem času!!!! Moja mami tudi vedno uleti h meni, ko ji rečem, da ima krče, da mi pomaga, ker jaz se vedno jočem s tamalo, ko ima krče
Oooo, jaaa.. Čokolada je za nas doječe mamice prepovedana prvih par mescev!!! Še posebej to vpliva na fantke, ker so oni tudi dejansko bolj podvrženi krčem kot deklice!!! Čokolada jih fullll napenja.. Lahko poješ eno kocko in še to 70% čokolade ali tiste za kuhanje (črna).. Mlečna, NO WAY!!!
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Naš je bil včeraj isti. A je možno, da zato, ker smo šli k tašči na obisk in je blo preveč vsega zanj? Pa še D3 kapljico smo mu dali, ker je pediatrinja ukazala. No, danes jo ne bo dobil. Ko dobimo idropluvirit al kako je že, bomo začeli s tistim.
No, naš je delal kažin do 22. pol sm mu pa dala kar 10 ml čaja. Je ful spil in kar naenkrat utihnil.
Verjetno je bil siten, ker je res bilo preveč zanj!!! Naša je tudi precej sitna, ko imamo kašne obiske pa rečem, da je tamala že preveč časa budna in jo moram dat spat, ker ko se zbudi, jo previjem, nahranim, podre kupčka in uspavam in to ponavadi traja vse skupaj max. urco in pol.. In ne da se mi zaradi obiskov imet tamalo budno 3 ure.. Potem, ko oni grejo je skoraj spet čas za hranjenje..
Jaz na tvojem mestu kapljice D3 bi dala, ker kot sem že gor puncam omenila, ni 100%, da kapljice povzročajo vse te krče..
Jaz naši rožici vsaj 1x dnevno dodam AM.. Prej smo ji dajali Aptamil 1 pa so nam rekli, da je Novalac boljši, ma nismo bili ziher, če ga bo marala, ker je skozi (ko je bila še v bolnici) dobivala Aptamil.. In sedaj že 3 dni dodajamo Novalac in zgleda, da ji bolj ugaja za črevesje (da potrkam na les.. hehe

)