Nam so se pa zaenkrat krčki malo umirili, imeli smo pa prav tako nekaj zelo lepih noči (čeprav potem kar hitro pride spet kakšna, ko se zbuja na 1-2 uri ponoči). Smo se pa danes prvič kopali, mala je v vodi uživala, izven vode pa jokala, dokler ni dobila joško, potem pa zaspala kot top. Tako da mami sedaj pogleda tale forumček, potem pa zašiba še v knjižnjico - moram malo ven, prvič po 3 tednih. Me je pa ta patronažna danes kar malo prestrašila - tiste, ki že imate več otrok in ste jih dojile, lahko poveste, če je to res tako.... In sicer me je spraševala, kako gre dojenje, sva ugotovile, da v redu, mala je pa po teži ta teden napredovala 200g (7 dni od zadnjega tehtanja), tako da super. No, potem pa reče, no, saj sedaj boste pa itak kar notri dokler ne boste prešli na gosto hrano. Sem najprej mislila, da misli zaradi vremena, zato sem rekla, da menda bo pa kaj prej topleje, pa je rekla, da z dojenimi otroci se gre pa pozimi in spomladi težko ven, ker jih je treba pogosto podojiti in se jih kao ne sme jemati ven zaradi hladnega zraka. Se strinjam, da jo bi na sprehodu težko podojila, stoje (če ni nič za usesti se blizu) in vso zavito v pajacek, ampak vseeno upam, da se bo v naslednjih tednih količina oz. pogostost dojenja toliko zmanjšala, da bova lahko šle vsaj za kakšno urico ven
. Saj niso menda vse doječe mamice do 4. ali 6. meseca notri zaprte
. Ali pa sem jaz razvajena od Nike, ko sva bile po 2-3 ure zunaj že od cca 6 tedna dalje (res pa je, da je bila na flaški...). Kakorkoli, se bom že znašla, vem da do 4. meseca ne bom zaprta notri, pa magari če ji bom pred vsakim sprehodom ali izhodom dala flaško....
Ja, pa povedala mi je še tole, da po najnovejših raziskavah psihologi priporočajo, da če se po dojenju otroček pokaka, da je bolje, da se ga ne previje, ker to ugodno vpliva na njihov spolni razvoj, ker jim je lepo toplo in udobno v pokakani plenički. No, ne glede na nova dognanja psihologov, jaz jo kar previjem, če slišim, da se pokaka
.
Ok, sedaj pa šibam v knjižnjico...glede na temperature bomo vseeno še nekaj dni notri in rabim kaj za brat, če ravno imam minutko. Komaj čakam, da pride na 0...