Roberta69: ČESTITKE!!!
Pa boste tudi pri vas imeli princesko, ki ji ne bo manjkalo fantovske pozornosti.
Sama sem že pred nosečnostjo imela željo, da bi tokrat vendarle dobili
, ker sem imela v drugi nosečnosti zelo močan občutek, da je bil
, ki smo ga izgubili
. So pa v mesecih pred tem v vseh poznanih družinicah, kjer so že imeli 2 fanta, kot tretjega
dobivali še po enega
, kar mi ni dajalo kaj dosti upanja.
Polivanje: moj starejši je bil tak, kot opisuješ Camino. Hlastno je iskal bradavico, še bolj hlastno pil, ko je začelo samo teči, pa ni več vedel, kaj bi z vsem mlekom. Je znal politi, ko je bil še priklopljen. Moja stalna spremljevalka je bila tetra plenica. Čeprav je bila cela umetnost jo prav dat med njegovo glavo in dojko že pred dojenjem. Ampak človek se vsega navadi.
Vedno sem jo imela na rami, ko sva podirala kupček, če ga ni podrl, sem mu dala dodatno plenico tudi v posteljico,... Tako mi je bilo kar nekajkrat prihranjeno preoblačenje. Podiranje kupčkov nam je šlo par mesecev bolj slabo, ko se je tega naučil in malo zrastel je bilo veliko bolje. Moj je sicer imel tudi tako močan sesalni refleks, da je za čisto vsako malenkost, ki ga je motila hotel dojko in je zato tudi preveč pojedel, dokler ga nisem navadila na dudo in mu omejila dojenje na vsaj 2 uri razmika (razen, če je res ogromno polil) in je do takrat še veliko več polival. Take
svetujejo pustiti vsaj pol ure po končanem dojenju, preden ga začneš previjati. Med previjanjem naj bi ga samo obračal, brez dvigovanja rite od podlage, malo pomaga tudi, če mu podložiš glavo in ramena. Če si dovolj nežen, počasen, previden in
ni preveč občutljiv se ga da previti v spanju brez da bi se dokončno prebudil.
Se je oglasila naša sirena, šibam...