Čer!
Glede laboratorijskih preiskav je tako, da moraš dat vodo pred vsakim pregledom, kri pa oddaš 3x. Sedaj imajo menda neke nove metode za odkrivanje nosečniške sladkorne, a morda katera kaj ve? Jaz sem namreč v prvi nosečnosti imela težave s tem, so mi v 28. tednu odkrili nos. sladkorno, takrat se je delalo OGTT najrepj s 50 g glukoze in če je bil rezultat pozitiven še s 100 g. Jaz sem imela potem dieto in sem si cuker zbila na normalo. Upam, da se mi ne bo spet ponovilo vse skupaj, čeprav ponavadi se in to v še hujši obliki. Zaenkrat še ne pazim preveč na to in jem tako živila iz bele moke kot tudi kakšno sladico.
Sicer se pa tudi jaz že 2. dan bolje počutim in nisem več tako utrujena, danes mi je bilo edino malce slabo, ker sem pri kosilu na hitro 2 porciji špagetov zmazala, kaj p morem, če sem bila lačna
Na WC zaenkrat hodim normalno, kakor se iz 1. nosečnosti spomnim, da so se bolj pogosti nočni obiski wc-ja začeli nekje v 6. mesecu, pa naj bo tako tudi sedaj.
Sem pa imela tudi jaz 2 tedna nazaj težave z vnetjem, sicer je bil izcedek dokaj normalen, razen po zunanjem delu me je malce srbelo, pa sem si pozdravila tako, da sem si izpirala z razredčenim jabolčnim kisom - je popolnoma naravno in učinkovito, menda prvih 12 tednov ni priporočljivo uporabljati canestena, vagisana in podobnih zadev.
spol - jaz bom probala zdržat do moroflogije, takrat je že bolj zanesljivo, tudi v prvi nosečnosti sem na MF izvedela za lulčka, na NS pa sploh nisem pomislila, da bi vprašala, sem namreč šele kasneje izvedela, da se lahko že takrat kaj vidi
Vse nove nosečke - dobrodošle!
lp, anonimna