IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Samo res, punce, dajte s malo pogledati, po kakšne ključu se napreduje v nazive. Saj ni težko najti - samo v google odtipkaš "napredovanje v nazive", pa ti ven vrže. Pa malo poglejte, koliko ima to realno veze s samim delom v razredu.
Seveda pa ne bo šole brez učitelja matematike in slovenščine, to definitivno ne. Bo šlo pa za razne druge kombinacije, ampak se mi res ne da zdaj pisati, ker bi bilo itak brez veze in brez efekta.
Prvič....če je delovna uspešnost tako "nepomembna" za točkovanje imate zanič sindikat, ki se ne bori za uspešnega učitelja....
Drugič.....če je temu tako, bo pa šlo z zamenjavami oz. drugimi kombinacijami.....
Mene res samo nekaj zanima - kako bodo ta opuščanja (in zniževanja plač v celem JS ne samo v šolstvu!!!) pripomogla k okrevanju in dvigu gospodarstva. Samo to. Ker samo to nas lahko reši iz krize. Pa mi še nobena ni odgovorila.
Smo ti že odgovorili.....samo ti nočeš slišati.....
Zniževanje mase plač v javnem sektorju ne pripomore k dvigu gospodarstva.......in zniževanje mase plač v javnem sektorju ni edini ukrep, ki se predlaga, jih je precej, je to le eden od njih.....pripomore pa k zniževanju javnih izdatkov.....in to je bilo že nekajkrat povedano, tudi razlog zakaj (ker so pač plače javnega sektorja najvišja postavka med javnimi izdatki).....
Imaš pa tudi ukrepe za oživljanje gospodarstva......ni jih težko najti na netu, samo vtipkaš v google.....
med drugim boš takoj našla tudi Semoličev "briljanten predlog" o tem kako plač javnemu sektorji ni potrebno znižati, ampak je potrebno ponovno uvesti davek na izplačane plače in povečati prispevke, ki jih plačuje podjetje oz. izplačevalec plače na bruto plačo....
Zato meni ti sindikalni predlogi ličijo na to, da se glavni sindikalisti delajo norca iz delovnega ljudstva, ki ga zastopajo.......