08.05.2012, 14:58
4438
08.05.2012, 16:02
4438
Se vedno so pa posvetni in verski zakon dve razlicni zadevi.... O dopustni protizakonitosti pa raje ne bom... ker bomo prisli do "komunisticne "doktrine - vse si lahko privoscimo tudi ce je protiustavno... je pac tradicija
Ti kot stars lahko mislis, da je tvoj oce upravicen spolno obcevati s tvojo hcerko pred njeno spolno zrelostjo ... in ker je naloga drzave, da zasciti otroke tudi pred takimi starsi, strokovno utemeljeno doloci pravi cas za cepljenje in pravi cas kdaj in s kom lahko zenska/dekle ima spolne odnose...
Starsevska pravica ni neomejena, omejuje jo dobrobit otroka (kar je strokovni in druzbeni konsenz - ker pricakujem, da sedajs e to ne bo jaso kaj je)...

.....jaz prihajam iz mešane družine evengeličansko-komunistične (babice so hodile v cerkev, oče pa je bil partijec).....ker pa se je v naši širši družini vzgajalo v svobodnem duhu že leta in leta, se je moj stric poročil s pripadnico katoliške verske skupnosti in potem pride šunka.....evangeličanska oz. literanska, kot pravimo v Prekmurju, in katoliška šunka sta dve različni stvari.....literanska se nareže na prst debelo (tak en debel palec debelo), se tudi malo drugače dela kot katoliška in literani ne nosimo šunke k žegnju.....in potem se je za veliko noč v SFRJ naša mešana, literansko-partijska familija odpravila k stricu na žegnano šunko.....itak, da je bil dogodek, mi smo le pirhe barvali, literanska šunka se itak je vsak dan v letu, ne zgolj za veliko noč....in ni posvečena....aja, pa mi smo šli na to žegnano šunko že v soboto popoldne, nismo počakali do nedelje zjutraj, da je bil žegen še svež......njam, njam...je bila dobra.....